Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kunnen we schaatsen? Zo koud wordt het dit weekend in Zwolle

Door Robin Van Rossum 13 januari 2021

De laatste tijd voelt het eindelijk een beetje winters en de komende dagen belooft het een stuk kouder te worden in Nederland. Kunnen wij, hier in Zwolle, dit weekend de schaatsen al uit het vet halen? Wij vragen het aan de deskundigen van Weeronline. 

Vrijdag 15 januari en de rest van het weekend wordt het in ons land koud met temperaturen tussen de 0 en 3 graden en bijna overal vriest het ’s nachts. Dit klinkt goed voor de schaatsliefhebbers, maar juich niet te vroeg. “Voor betrouwbaar ijs op sloten en plassen is dit zeker nog niet genoeg vorst. Hou de schaatsen dus nog maar even in het vet”, aldus Johnny Willemsen van Weeronline.

Weerbericht Zwolle

Vanaf donderdag krijgen we ook in Zwolle te maken met koud winterweer. In de Hanzestad vriest het vanaf donderdag tot dit weekend elke nacht, tot soms wel vier graden onder nul.

Vrijdag wordt de koudste dag van de week. In Zwolle komt de temperatuur dan net één graad boven nul uit. Door de oostenwind voelt het alsof het de hele dag vriest. Gelukkig laat de zon laat zich af en toe ook zien. In de nacht van vrijdag op zaterdag vriest het in Zwolle vier graden onder nul.

Dit weekend gaan we geleidelijk aan een overgang zien naar een wisselvalliger weertype. Zaterdag is het eerst nog koud met maximaal 2 graden boven nul, maar zondag loopt de temperatuur overdag op naar 4 graden boven nul. De nacht van zaterdag op zondag wordt nog wel koud, met 2 graden onder nul. Bovendien is er zaterdag een kleine sneeuwkans. Vanaf zondag neemt de kans op neerslag flink toe. Verwacht geen winterse neerslag als sneeuw, want regen it is.

Schaatsen

Schaatsen op natuurijs kan dit weekend waarschijnlijk dus nog niet, want op de nachten na vriest het overdag niet. Op sommige skeeler- en sintelbanen kan soms wel al na één nacht matige vorst geschaatst worden, maar vanwege de coronamaatregelen gaan zij niet voor groot publiek open. Eén troost: je kan nog wel een koudwaterbad nemen in de Zwolse natuur.

Lees ook:

Henk dippen

Na het joggen een koudwaterbad in de Zwolse natuur: voor Henk een ‘toffe ervaring’

De meeste mensen zullen er met dit weer niet eens aan denken om te zwemmen in de buitenlucht, maar d...
De Boog Stadshagen

Kunstwerk De Boog laten vervangen voor 100.000 euro? Dit vinden Zwollenaren

Het kunstwerk De Boog in het Zwolse Stadshagen is gesneuveld. De kosten voor het repareren of vervan...

Mysterie opgelost: wat is de kortste straatnaam van Zwolle?

Elk weekend lossen we een mysterie voor je op. De ene keer ingewikkeld, de andere keer wat makkelijk...

Deze Zwolse makelaar krijgt geweldige reviews: ‘Geen gladde praatjes, wel handige tips’

Een betrouwbare makelaar in Zwolle vinden is een hele klus. Daarom zijn websites als Funda zo fijn: ...

Meer over

Nieuws Weer

adv.