Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Komt ze of komt ze niet? Storm Ellen ligt op de loer

Door Hilke Vos 20 februari 2020

Zijn Dennis en Ciara uitgewaaid, ligt er alweer een volgende storm op de loer: Ellen. Het lijkt een wekelijks bezoekje te worden, want dit zou de derde weekendstorm op rij zijn. 

Ellen is ons iets gunstiger gezind dan Dennis en Ciara, want tijdens Ellen is er zelfs kans op een beetje zon. Maar vergis je niet, ze heeft niet voor niets een naam gekregen. Er komen dus ook zeker buien en zware windstoten aan en er is zelfs kans op onweer.

Vooral aan de kust

Toch lijkt het mee te vallen in Zwolle. In het noorden valt zaterdag af en toe wat regen,  maar waait er wel een stevige zuidwestenwind. De temperatuur blijft redelijk hoog, tussen de 10 en 12 graden, meldt Weeronline. Vooral aan de kust heb je last van Ellen, daar is kans op zware windstoten van 80 km per uur.

Zondag is het zelfs nog iets minder erg. Het blijft het winderig, maar is het niet zo onstuimig als op zaterdag. Wel gaat het langer regenen en kunnen we spreken van een natte dag. Het wordt zo’n 10 graden in het noorden en 11-12 graden in het midden en zuiden. In de avond neemt de neerslag af.

 

Zwolle Weer

Wanneer spreken we van een storm?

Als op één van de KNMI-stations een uur lang windkracht 9 wordt gemeten, dan is er sprake van een storm. Bij windkracht nemen heb je het over windsnelheden van meer dan 75 km per uur, aardig lastig fietsen dus!

En carnaval in Zwolle?

“Wij hebben geen indicatie dat er activiteiten moeten worden afgelast voor het aankomende weekend”, vertelt Cor-Jan Bruggeman, voorzitter van carnavalsvereniging De Eileuvers. “Het weer speelt altijd een rol en er zal zoals altijd per activiteit worden bekeken wat de invloed kan zijn. Op basis daarvan zal in overleg met de diverse autoriteiten en instanties keuzes gemaakt worden. Het is vervelend dat er ook veel regen wordt voorspeld, maar wij hebben in de afgelopen 63 jaar al vele diverse weersoorten meegemaakt. Wij kijken uit naar een geweldig carnaval en dat maken wij samen door vooral te kijken naar wat wel mogelijk is en te genieten van wat wel kan.”

Wij zijn benieuwd en zorgen sowieso voor updates!

weer-carnaval-zwolle

Carnaval 2020 in Zwolle: Dit is het programma

Wat er allemaal te doen is tijdens carnaval 2020 (21 tot en met 24 februari) in Zwolle? Ontzettend v...
carnaval-2018-ben-jij-gespot

Carnaval 2020 in Zwolle: dit moet je allemaal weten

Alaaf carnavalvierders! Van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari is het weer zover: Zwolle is S...
carnaval-2018-ben-jij-gespot

Dit moet je weten over de carnavalstrend van 2020: ‘Zwollenaren zijn bijzonder, ze willen kostuums die niet iedereen heeft’

Heb jij je carnavalskostuum al in huis? Of ben je nog op zoek naar dé perfecte outfit? indebuurt gin...

adv.