Berg je muts maar op: lente in aantocht!

Door Hilke Vos 11 februari 2019

Na een paar natte en herfstachtige dagen lijkt de lente komende week zijn intrede te doen in Zwolle (en in de rest van Nederland). Het zonnetje gaat schijnen, de kans op neerslag is nihil en de temperatuur loopt op. Héérlijk!

Oké, niet té overmoedig worden, want het terras kunnen we nog niet op. Vanaf dinsdag 12 februari begint het lenteachtige weer en later deze week kan de temperatuur oplopen tot zo’n elf á twaalf graden. De regen blijft voorlopig even in de lucht; volgens Weeronline.nl schijnt in ieder geval tot en met maandag 18 februari de zon. Oh yeah!

Weinig kans op neerslag

Na regen komt zonneschijn? Jazeker! De kans op neerslag is de komende dagen erg klein. Pas op woensdag 20 februari is er 70 procent kans op neerslag, daarvoor en daarna is die kans aanzienlijk minder. Kortom: lente is coming!

weer lente
Foto | Weeronline

’s Nachts nog wel koud

De zonnebril mag dus uit de la! En de winterjas terug in de kast? Uh, nee, want het koelt ’s nachts gewoon af tot rond het vriespunt. En niks is zo onvoorspelbaar als het weer, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maar tóch, de mooiste tijd van het jaar komt eraan!

Hoe zit het nou eigenlijk met die wortels en preien in Zwolle?

Loop/fiets/rij je door Zwolle en zie je ineens een enorme wortel of prei. Op een busje, in een café ...
buik-van-parijs

Wist je dat? 5 x betekenissen van Zwolse restaurants

Aan gezellige Zwolse restaurantjes geen gebrek. De stad wemelt namelijk van de horecagelegenheden, m...

Meer over

Nieuws Weer

adv.