Wauwie! Deze Zwollenaar schenkt bijna de beste koffie van de wereld

Door Melanie Borgman 18 april 2019

Vorige week was het zo ver: Zwollenaar Sander Groenink – eigenaar van Espressobar Maling in Zwolle – vertegenwoordigde ons landje tijdens het World Coffee Championships in Boston en eindigde als veertiende van de wereld. ”Het was in één woord fantastisch!”

Tijdens het Amsterdam Coffee Festival in maart viel Groenink dubbel in de prijzen. Niet alleen kreeg hij de prijs voor de állerbeste filterkoffie van Nederland, maar ook werd hij uitgeroepen tot de beste koffieproever van het land. Sander werd daarom gekroond tot winnaar van de Dutch Brewers Cup 2019 en mocht dankzij deze titel strijden op het WK in Boston met 40 andere deelnemende landen.

Veertiende van de wereld

Op Instagram laat Sander weten dat hij weer thuis is van een waanzinnige wedstrijd en uiteindelijk de veertiende plaats heeft behaald. ”Het was in één woord fantastisch”, zegt de eigenaar van Espressobar Maling. ”Zowel het hele avontuur als het resultaat, maar het is fijn om nu weer in Zwolle te zijn.” Dus, heb je zin om een bakkie te doen in Zwolle? Bij Espressobar Maling weet je in ieder geval zeker dat er een goede kop koffie wordt geschonken!


Meer over Espressobar Maling ontdekken?

Espressobar Maling koffiebars

Nu gesloten08:30 - 18:00

Luttekestraat 28, Zwolle

Bekijk meer:koffiebars

Leuk volgens local Sela: ‘Mijn dag begint met filterkoffie van Espressobar Maling’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...

Meer over

Nieuws

adv.