Vet! Dit is de nieuwe ambassadeur van het Bevrijdingsfestival (BFO) Zwolle 2019

Door Hilke Vos 26 februari 2019

Handjes in de lucht, want de nieuwe ambassadeur van het Bevrijdingsfestival in Zwolle is bekend gemaakt. Op zondag 5 mei komt zangeres Maan met een helikopter van Defensie naar onze stad.

Maan gaat toelichten wat vrijheid voor haar betekent, omdat ze één van de laatste generaties is die nog mensen uit de Tweede Wereldoorlog in levenden lijve heeft meegemaakt. “Ik heb nog opa’s en oma’s die mij verhalen vertelden en die ik weer door kan geven aan een nieuwe generatie.”

De zangeres vliegt op 5 mei door het land en doet naast BFO ook Drenthe, Zeeland en Limburg aan. De overige ambassadeurs zijn Kraantje Pappie en dj Sam Feldt (zij zijn niet te zien in Zwolle).

Mini-docu’s

Binnenkort verschijnt er een aantal mini-documentaires waarin we zien wat (on)vrijheid kan betekenen. De interviews met de ambassadeurs geven een kijkje in hun leven.

Tekst gaat verder onder de video

De line-up?

De Britse singer-songwriter Tom Walker is één van de hoofdacts tijdens het komende Bevrijdingsfestival Overijssel op zondag 5 mei 2019. De Jeugd van Tegenwoordig en Novastar sluiten de twee grootste podia dit jaar af. Ook Ilse DeLange, My Baby, Jeangu Macrooy en The Cool Quest XL komen op 5 mei naar Park de Wezenlanden in Zwolle.

Foto’s Bevrijdingsfestival Zwolle 2018: Ben jij gespot?

Bevrijdingsfestival Zwolle 2018 was weer een feestje. De sfeer was uitstekend, het weer was fan-tas-...

Meer over

Doen Nieuws

adv.