Zwolse ergernissen: 5 x de vervelendste verkeerslichten in Zwolle

Door Hilke Vos 11 januari 2019

Zwolse verkeerslichten zijn niet populair, dat blijkt wel uit de reacties die wij ontvingen van jullie op de vraag welke verkeerslichten in onze stad nu het meest ergerlijk zijn. We hebben de vijf meest vervelende voor je op een rijtje gezet. 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kruispunt Burgemeester Drijbersingel en Diezerkade

verkeerslichten-diezerpoort
Foto | Indebuurt Zwolle

Het voetgangersverkeerslicht vlakbij winkelcentrum Diezerpoort werd door veel van jullie als vervelend beschreven. We hebben het uitgeprobeerd: als je als voetganger het tempo er niet inhoudt ga je de overkant niet halen voordat het licht weer op rood staat… “De helft van de mensen met rollator of kinderen kunnen het amper halen naar de overkant.” Aaargh!

Kruispunt Burgemeester van Roijensingel en Sassenpoortbrug

verkeerslicht-tempo-team
Foto | Google Maps

Een aantal van jullie vindt dat het verkeerslicht linksaf richting de Sassenpoort vanaf de Stadkamer te kort op groen staat. Zeker als het een beetje druk is ben je als fietser snel de Sjaak: sta je niet vooraan, dan kom je niet door het groene licht. Ook lijkt er nog wel eens wat mis te gaan met de detectie. “Wanneer je niet goed aan komt fietsen dan is er geen detectie en blijft ‘ie rood.” 

Nog een ergernis: het fietsverkeerslicht om hier rechtdoor te mogen. Waarom mag je hier niet gewoon altijd doorfietsen, tenzij het voetgangerslicht groen is? Als je daar het antwoord op weet: tip ons dan even.

Kruising Nieuwe Veerallee en IJsselallee

verkeerslicht-nieuwe-veerallee
Foto | Google Maps

Dit kruispunt werkt behoorlijke ergernissen op bij velen. Springt het licht op groen? Laat je innerlijke Max Verstappen maar los: je moet snel zijn. “Als hij op groen gaat kunnen er twee auto’s door en sta je weer een eeuwigheid te wachten.”

Kruispunt Wipstrikkerallee en Leo Majorlaan

verkeerslicht-wipstrikkerallee
Foto | Google Maps

Als je vanaf Urbana komt en je moet de stad in, dan kun je beter op tijd vertrekken. Er werd flink geklaagd over de verkeerslichten hier, omdat ze maar weinig auto’s doorlaten voordat het weer rood is. Ook fietsers komen er niet makkelijk vanaf: je staat hier zo een paar minuten te wachten op de andere richtingen. Het lijkt haast of er meerdere cycli voorbijgaan voordat het groene licht weer geshowd wordt. “Het is net of ze het verkeer richting stad expres vertragen.”

Kruispunt Oldeneelallee en Nieuwe Deventerweg

verkeerslicht-oldeneelallee
Foto | Google Maps

Als fietser ben je op dit kruispunt goed de Sjaak. Op dit punt sta je namelijk pittig lang te wachten, aldus een aantal van jullie. “Altijd stoppen en lang wachten!” Te lang op rood, te kort op groen, dat is een goede samenvatting van dit verkeerslicht.

Zijn we er een vergeten?

Word jij rood van woede van een verkeerslicht dat niet in de lijst staat? Laat het ons even weten!

roken

Ai! Dit kost het als je een peuk op straat gooit

We hebben ons er allemaal vast al vaker schuldig aan gemaakt dan we zouden willen toegeven: het op s...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.