Met de trein naar Berlijn: ‘Zet Zwolle internationaal op de (trein)kaart’

Door Hilke Vos 11 oktober 2018

Hoe tof zou het zijn: een rechtstreekse treinverbinding tussen Zwolle en Berlijn, ideaal voor een snelle weekendtrip! D66 Zwolle ziet kansen en stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Er wordt nu en de komende jaren veel werk verzet in de Spoorzone – hét nieuwe stadsdeel van Zwolle. Nu blijkt dat de Duitse regering een snelle trein tussen Amsterdam en Berlijn wil realiseren. Een mooie tussenstop in Zwolle is dan wel handig, meent de Zwolse partij.

Centraal gelegen

Raadslid Claudia van Bruggen geeft aan dat Zwolle zeer centraal gelegen is, gezien vanuit zowel vanuit regionaal, nationaal als internationaal perspectief. “De hub-functie die bij Zwolle past, moet ook de komende jaren worden versterkt. Een sterke hub in Zwolle is in het belang van juist die regionale en (inter-)nationale bereikbaarheid.”

Alternatief voor vliegtuig

De NS en Deutsche Bahn hebben afgesproken dat er binnen een half jaar een gezamenlijk plan ligt voor deze treinverbinding. “Tijd voor actie dus! Want 1 en 1 is 2, die treinverbinding kan heel goed via station Zwolle lopen. Deze plannen voor een goede treinverbinding dragen er ook aan bij dat de trein een makkelijker alternatief wordt voor het vliegtuig”, aldus Van Bruggen.

station-zwolle

‘De tijd is rijp om een station in Zwolle-Zuid te bouwen’

Na station Zwolle Stadshagen (dat trouwens nog niet open is) staat er wellicht weer iets nieuws op d...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.