Van plastic fietspad tot watertoren: 7 x nieuwe projecten in Zwolle

Door Hilke Vos 13 juni 2018

Je bent de hoek nog niet om of je ziet weer ergens een hijskraam. Van nieuwe woningen tot aan een PlasticRoad-fietspad; er wordt flink gebouwd in Zwolle. Wij hebben een handvol nieuwe projecten in onze Hanzestad voor je op een rijtje gezet.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

PlasticRoad-fietspad

plastic-road

Drie keer hoera, want Zwolle heeft een primeur. Wij krijgen namelijk als eerste stad (in de hele wereld) een PlasticRoad, een weg op basis van gerecycled plastic. De provincie en de gemeente Zwolle gaan ervoor zorgen dat het eerste fietspad van plastic in september gereed is.

plastic-road

Primeur: ’s Werelds eerste PlasticRoad-fietspad komt in Zwolle

De PlasticRoad, een weg op basis van gerecycled plastic, komt eraan. De provincie en de gemeente Zwo...

Hasselterpad

opening-hasselterpad
Foto | Gemeente Zwolle

Wethouder Michiel van Willigen heeft onlangs het tweede deel van een fietspad over de geluidswal langs de Hasselterweg (N331) geopend. Vorig jaar is het eerste deel van dit fietspad geopend. Nu het tweede deel in gebruik is genomen, is in totaal een bijna 4 kilometer lang fietspad gerealiseerd in het landschap van de IJsseldelta vlak ten noorden van Stadshagen. Betekent optimaal genieten van fraaie vergezichten over de 650 jaar oude polder Mastenbroek

De busbrug

Busbrug
De Busbrug ligt op zijn plaats: in 24 uur heeft men de brug over het spoor en op zijn definitieve plek neergezet. |
FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle ©2018

Met een gewicht van 1.000 ton was het een hele operatie, maar het is gelukt: de busbrug staat op z’n plek. Vorige maand volgden tussen de 1.750 en 2.000 inwoners van Zwolle en omgeving de werkzaamheden ter plaatse. Nu wordt gestart met de realisatie van de zuidelijk pijlers, betonnen aanbruggen en gewapende grondconstructie. Aansluitend wordt van noord naar zuid de betonnen rijvloer van de brug aangebracht. Het betonwerk zal in de tweede helft van 2018 zijn afgerond.

In het najaar wordt de brug afgebouwd door het aanbrengen van de barrières, houten panelen en randelementen. Na aanleg van de asfaltverharding en aansluiting van de busbrug op de Veerallee en het nieuwe busstation, is de Zwolse busbrug, een ontwerp van ipv Delft creatieve ingenieurs, begin 2019 klaar voor gebruik. Yes!

station-zwolle-1913

Groot onderhoud: Dit gaat er gebeuren met Station Zwolle

Er staan veel verbeteringen op de planning voor station Zwolle, maar wat gaat er nu precies gebeuren...

Hobbemaschool

deltawonen
Foto | DeltaWonen

Back to school! Voelt wel een beetje zo, want DeltaWonen bouwt in de oude Hobbemaschool 22 appartementen: achttien in het schoolgebouw en vier op de voormalige speelplaats. De bouw is inmiddels gestart en de verwachte oplevering is eind 2018. De netto huurprijzen liggen tussen de 592 en 697 euro. Nostalgisch wonen, toch?

woningen_katwolderplein_zwolle_2_impressie-page0

Op deze plekken in Zwolle worden nieuwe sociale huurwoningen gebouwd

Zet je schrap: in de periode 2016-2019 worden door de gemeente en de corporaties op 14 locaties in Z...

Watertoren

optoren
Foto | indebuurt Zwolle

We kennen natúúrlijk allemaal de watertoren op de Turfmarkt. In 1892 gebouwd voor de verbetering van de slechte kwaliteit van het Zwolse water en momenteel in de steigers vanwege de bouw van nieuwe appartementen, namelijk 21 fraaie huurstulpjes (waaronder een paar penthouses!). Qua oplevering wordt gemikt op oktober, laat projectontwikkelaar Nijhuis Bouw uit Rijssen weten. Onlangs gingen wij naar binnen om verslag te doen, check hier het verhaal:

optoren

Binnengluren bij de watertoren op de Turfmarkt (dit is de status!)

We kennen natúúrlijk allemaal de watertoren op de Turfmarkt. In 1892 gebouwd voor de verbetering van...

Broerenkwartier

Zwolle wil graag de meest aantrekkelijke binnenstad van Noordoost-Nederland worden én blijven. En we komen weer een stapje dichterbij, want het Broerenkwartier krijgt een fijne metamorfose. De eerstvolgende stap is het maken van een stedenbouwkundig ontwikkelingsplan. Vervolgens moeten keuzes worden gemaakt: het overgangsgebied tussen noord (Waanders) en zuid (omgeving Nieuwstraat en Spiegelstraat) herontwikkelen óf er iets nieuws bouwen. Voor het oostelijk deel (omgeving van C&A tot aan het Pestengasthuys) wordt gedacht aan functiemenging met wonen en een aanpak van de gevels.

Als allereerst is de Weeshuispassage aangepakt (zie foto) en daarmee zijn we weer een stapje dichterbij de revitalisering van het complete Broerenkwartier.

Foodcourt

foodcourt zwolle
Artist Impression Foodcourt Zwolle. Foto: Reggestede Invest

We zitten al best lang smachtend te wachten op de Kentucky Fried Chicken en Burger King op de nieuwe foodcourt langs de A28 in Zwolle. Vorig jaar zomer zou er misschien al gebouwd worden, maar intussen staan er nog steeds geen fastfoodketens. Navraag levert ons op dat we nog steeds moeten wachten op de uitspraak van de Raad van State, die volgens Reggestede Invest vertraagd is. Bij complexe uitspraken duurt het iets langer allemaal, zo wordt ons verteld. De projectontwikkelaar hoopt in ieder geval zo snel mogelijk te kunnen starten met de bouw van de nieuwe fastfood-walhalla op de locatie van de Vrolijkheid, zodat ergens dit jaar de boel open kan (wij zorgen voor updates!).

foodcourt zwolle

Hé, hallo! Komt die foodcourt in Zwolle er nog?

We zitten al best lang smachtend te wachten op de Kentucky Fried Chicken en Burger King op de nieuwe...

What else?

Een nieuw Zwols project dat niet in het artikel staat? Laat hieronder een reactie achter, vullen wij de lijst-der-lijsten aan.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.