Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meer coronabesmettingen en aantal ziekenhuisopnames stijgt: dit is de status in Zwolle

Door Carin Van der Meij 15 september 2020

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Het RIVM meldt dat drieëndertig Zwollenaren afgelopen week positief getest zijn op het coronavirus. Vorige week waren dit er vijfentwintig.

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 9 tot en met 15 september.

Coronabesmettingen in Zwolle

Als we ons richten op Zwolle zien we dat er op 15 september 460 coronabesmettingen geregistreerd zijn in onze stad. Op 8 september waren dat er 427. Dat zijn drieëndertig nieuwe geregistreerde besmettingen in de afgelopen week. Die week ervoor waren er vijfentwintig nieuwe besmettingen.

Er zijn afgelopen week geen nieuwe ziekenhuisopnames geweest als gevolg van corona en er zijn geen Zwollenaren overleden aan het virus.

Grafiek

In onderstaande grafiek kan je het aantal registreerde besmettingen in Zwolle vanaf het begin tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.


Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Zwolle zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Zwollenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Zwollenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 195.545 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Dit is een recordaantal. Van al die mensen zijn er 8.265 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 3,9 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 5.427. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,38. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Op de ic’s liggen nu 53 coronapatiënten, 10 meer dan gisteren, meldt het AD. In totaal zijn nu 240 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis.

adv.