Uhh, wat gebeurt er met de oude bakkerij Van Orsouw?

Door Hilke Vos 19 februari 2019

Loop je door het centrum, zie je ineens dat de voormalige banketbakkerij Van Orsouw – nu Maxim’s – flink verbouwd wordt. Navraag leverde het volgende op: het pand krijgt een flinke metamorfose en ook het concept gaat ietwat veranderen. “De Orsolino blijft wel gewoon op de kaart staan hoor!” aldus eigenaren Kees Schreuder en Carine Wiersma.

Van Orsouw – de roemruchte bakkerij die al sinds 1943 aan de Grote Markt zit – werd vorig jaar failliet verklaard. Gelukkig maakte de zaak in hartje Zwolle een doorstart, want de eigenaren van Vito’s – Kees en Carine – zetten het bedrijf voort onder de naam Maxim’s. Ook patissier Max van Dijk – de maker van de Orsolino – namen ze mee.

Na ruim een half jaar Maxim’s is de boel alweer dicht, voor een grondige verbouwing. “Van Orsouw bestaat al dertig jaar en sinds vorig jaar april heet de zaak Maxim’s, vernoemd naar onze zoon”, vertelt Carine. “Het is tijd om de zaak te moderniseren, er een eigen draai aan te geven. We gaan het pand in ere herstellen.”

Something old .. something new… #verbouwing #orsouw #maxim’s

Posted by Carine Wiersma on Tuesday, 12 February 2019

Wat gaat er precies veranderen?

Het concept is straks anders: ’s ochtends en ’s middags geniet je van een lekkere lunch met sandwiches – een beetje á la Vito’s – en in de namiddag van food en enoteca (een soort wijnbar). “We zijn niet echt een restaurant, maar wel een plek waar je terecht kunt voor een wijntje en een hapje. Met een eigen signatuur: je kunt kiezen uit kreeft of biefstuk.” Oh, en niet getreurd: de Orsolino, het bekendste gebakje van Van Orsouw, blijft gewoon op de kaart staan. “Dat zal ook altijd zo blijven; we willen niet anders. Patissier Max blijft ook gewoon bij ons, er komt zelfs nog een nieuwe patissier bij.”

Nieuw interieur

Verder gaat het interieur op de schop. “Het wordt een beetje een mengelmoes, maar je ziet straks vooral Franse elementen terugkomen, een beetje die boudoir-stijl. Met gouden stoelen en zwart-wit marmer.” Toch krijgt Maxim’s ook een moderne touch, want overal komt LED-verlichting, zelfs onder de trappen. “We krijgen zelfs een sterrenhemel!”

De vernieuwde Maxim’s gaat waarschijnlijk begin maart open. “We mikken op het eerste weekend, even afwachten of dat lukt. We kunnen in ieder geval niet wachten!”


Meer over Maxim’s ontdekken?

Maxim’s bakkers

Grote Markt 6, Zwolle

Bekijk meer:bakkers

adv.