Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Steaklovers opgelet: Vaca Negra is weer open aan de Melkmarkt

Door Hilke Vos 9 augustus 2018

Goed nieuws: Vaca Negra heeft recentelijk de deuren geopend aan de Melkmarkt. Na de fikse brand van vorig jaar zat het Argentijnse restaurant tijdelijk aan de Ossenmarkt, aangezien het oorspronkelijke pand volledig hersteld moest worden. “Veel dingen zijn nu anders, behalve het menu”, lacht eigenaar Hendrik Karabagias.

De vernieuwde Vaca Negra zit er weer fris en fruitig uit na de fikse verbouwing plus metamorfose. “De tafels – gemaakt van oude transportschepen – én de fameuze stier zijn er nog, maar verder hebben we veel veranderd”, vertelt de horeca-ondernemer ons. “Spaanse keramische tegels in de keuken, een handgemaakte grill, nieuwe stoelen met koeienhuid.”

De menukaart is wel behouden gebleven; je kunt er nog steeds terecht voor heerlijk dry aged vlees en verse kreeft uit het homarium. “We hebben wel een kleinere kreeftenbak die wat minder stroom verbruikt. De meest humane manier dit: de kreeft bederft niet en je koopt niet teveel in.”

Dynamische plek

De horeca-ondernemer is maar wat blij dat de deuren van zijn restaurant weer open zijn. “De Melkmarkt is veel dynamischer. Vooral de aanloop was op de vorige locatie minder, hier heb je meer klandizie van mensen die ‘gewoon’ langslopen.” In het pand aan de Ossenmarkt hoopt Hendrik binnenkort zijn andere andere restaurantconcept Zwolsch Schaftlokaal weer op te starten. “We waren vorig jaar nét open, maar door de brand hebben we de plannen omgegooid. Nu kunnen we eindelijk weer verder!”

Een sneak peek van het Schaftlokaal volgt uiteraard nog, inclusief meer info en toffe kiekjes.

oude-meester

Smakelijk! 5 x nieuwe eetplekken in Zwolle

Hapje eten buiten de deur? Je zou bijna last krijgen van keuzestress, omdat er in Zwolle de komende ...

adv.