SOS! Het gaat flink waaien in Zwolle

Door Hilke Vos 12 september 2017

Blijf morgen vooral in bed liggen met Netflix en chocola binnen handbereik (als je niet hoeft te werken dan), want Weerplaza waarschuwt voor de eerste herfststorm van het jaar die morgen over ons kikkerlandje trekt. En ja, ook Zwolle is de pineut.

De storm begint woensdag (13-9) vroeg in de ochtend langs de westkust. Je moet hierbij denken aan windstoten rond 120 km/uur, dus houd rekening met overlast in het verkeer, afgewaaide takken en wellicht een handvol ontwortelde bomen. Pas in de namiddag zal de wind geleidelijk weer afnemen.

Minder heftig in ons stadsie

In Zwolle is het net even wat minder heftig (al geldt wel code geel), want de zwaarste windstoten zullen optreden op de Waddeneilanden, in Friesland, Noord-Holland en het westen van Zuid-Holland. Mocht je in de randstad werken: houd rekening met lange files.

weerplaza
Foto | Weerplaza

Na regen geen zonneschijn

Helaas wordt de temperatuur er in Zwolle de komende dagen niet beter op. Elke dag kan het flink regenen en Weeronline deelt lage cijfers uit: tot en met vrijdag krijgen we een vier als rapportcijfer. Veel zonnedansjes doen, want we willen een lekkere nazomer!

Schutting omgewaaid of takken in je tuin? Stuur je ‘leukste’ stormfoto’s naar ons op, maken wij er een collage van.

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie