Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Davina Michelle onder de indruk van Zwolse Koorbazen: ‘Alles eraan klopte!’

Door Hilke Vos 15 juni 2020

Het 55-koppige Zwolse mannenkoor Koorbazen is door naar de halve finale van het nieuwe tv-programma ‘We Want More’. De vijf juryleden, bestaande uit Davina Michelle, Ali B, Trijntje Oosterhuis, André Hazes en Henk Poort, waren dolenthousiast. Vrijdagavond werd de eerste aflevering van de show uitgezonden.

Met een eigen gearrangeerde versie van het nummer Smells Like Teen Spirit van Nirvana geeft de jury het a-capellakoor uit Zwolle een ticket naar de halve finale. De combinatie van beatbox, spokenword en koorzang was voor de juryleden geheel nieuw. “Ik vind dit echt te gek! Ik denk dat dit er nog helemaal niet is én niet geweest is!” roept André Hazes enthousiast. Waar Trijntje zich geïntimideerd voelt door felle kracht van de 55 bazen, is Davina Michelle onder de indruk: “Ik vind jullie fantastisch. Alles eraan klopte.” Daarmee krijgt Koorbazen de kans om dit avontuur voort te zetten.

Hoe werkt het programma?

Het tv-programma, dat wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk en Johnny de Mol, is een zangwedstrijd met een breed scala aan acts, die een jury moeten overtuigen van hun kunnen. De eerste ronde bestaat uit zes afleveringen. De kandidaten moesten met hun optreden minstens vier van de vijf juryleden overtuigen van hun zangtalent. Dan wordt het nog spannender: na de halve finale behalen slechts twaalf kandidaten de finale, waarna ze de juryleden, 25 muziekexperts én de kijker thuis moeten laten zien dat zij die eerste plaats verdienen.

Met het ticket voor de halve finale is het Zwolse koor in de race voor de hoofdprijs van 100.000 euro. Mochten ze het prijzengeld winnen, dan weten de Koorbazen al waar het naar toe gaat: de ontwikkeling en uitvoering van hun eigen muziektheatervoorstelling Pelgrim volgend voorjaar.

Allemaal kijken

De Koorbazen treden sinds 2016 op, jaarlijks geven ze eigen theaterconcerten. Ook stonden ze in de AFAS Live, en op de Zwarte Cross. Wil jij hun tv-avontuur volgen? We Want More is vrijdag 19 juni te zien om 20.30 uur op SBS6.

Bekijk hier het optreden van De Koorbazen in ‘We Want More’:

Eline zwolle tempa bewerkt

Je kent ze vast! Deze Zwollenaren spotte je onlangs in een bekend tv-programma

SBS6, RTL4 en BNNVARA. We smúllen van een goede portie televisie, maar wist je dat er onlangs best w...

adv.