Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Scheldende dakloze Sunil in RTL’s De Sleutel, en dit is wat de eerste aflevering losmaakte

Door Hilke Vos 16 oktober 2019

Dat was aflevering één van Beau’s nieuwe RTL-programma De Sleutel. Erg boeiend om te zien, al helemaal omdat je de Zwolse dakloze Sunil (42) op de buis spotte, die ontzettend veel (bier) drinkt en in de natuur plast. Maakte behoorlijk wat los bij jullie, kijk maar.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Het nieuwe RTL-format, waarin Beau vijf daklozen uit verschillende steden in Nederland bijstaat, is gemaakt in navolging van de succesreeksen ‘The Amsterdam Project’ en ‘Het Rotterdam Project’. Het programma laat zien hoe mensen leven, in een opvang, onder een brug, zonder thuis, wat betekent dat ze geen uitkering kunnen aanvragen. In tegenstelling tot de vorige series krijgen de daklozen nu geen geld, maar een eigen appartement. Eau eau, die Beau…

Tekst gaat verder onder de eerste aflevering van De Sleutel

Misbruikt

Ook Sunil uit Zwolle wordt gevolgd in het programma. Sinds zijn achttiende leeft hij hoofdzakelijk op straat, vertelt hij op de buis. Vroeger is hij veel misbruikt en daardoor heeft hij een trauma opgelopen. Dagelijks loopt hij al scheldend over straat en drinkt hij veel bier, al doet hij dat om zichzelf te verdoven, niet omdat hij het lekker vindt. “Anders durf ik geeneens op straat te slapen.” Van Beau krijgt hij de sleutel van een huis in Zwolle, dat hij na een paar maanden wel zelf moet betalen.

Go Beau!

Zo bijzonder om te zien, hoe een ‘Amsterdamse kakker’ in gesprek gaat met daklozen die ont-zet-tend veel meegemaakt hebben. Zonder zich aan te passen, maar door er met vol open oren, ogen, armen en hart in te gaan. Wij zijn vooral benieuwd of hij het hart van de Zwolse Sunil weet te veroveren en hem daadwerkelijk kan helpen zijn leven op de rit te krijgen. Go, Beau!

En dat wij van de redactie niet de enigen zijn die meeleven met Sunil zie je op de volgende pagina’s >

Deze middelbare school in Zwolle houdt over 2 weken een grote reünie

Als je vroeger in Zwolle op de middelbare school zat, denk je daar (hopelijk) met plezier aan terug....
zwolle-kaart

7 x deze Zwolse straatnamen zijn echte tongbrekers (volgens jullie)

Eerder maakten wij al dit grappige lijstje met Zwolse straatnamen waar je spontaan duizelig van word...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.