Proost: proef nu het eerste Zwolse biertje

Door Annelynn Kooistra 17 januari 2018

In juni vertelden Joyce en Focke Hettinga ons al dat ze een echt Zwols bier wilden brouwen. Dat is gelukt! Uit de brouwketels kwam met trots The IPA of the East. Met hop en gerst uit de buurt mag je het een echt Zwols streekbiertje noemen. 

Joyce en Focke ken je waarschijnlijk wel van de Zwolse Stadsbrouwerij Hettingabier. Direct naast de biologische moestuin van kaasboerderij De Huppe groeiden afgelopen zomer 16 hopplanten van de brouwerij. In september werd de verse hop geoogst. Ook gerst (het andere ingrediënt van bier) werd van een akker uit de buurt in Vroomshoop gehaald. En daarna brouwen maar!

IPA of the East

Nu presenteert Stadbrouwerij Hettingabier met trots het eerste biertje met verse Zwolse hop: The IPA of the East. IPA staat voor India Pale Ale. Hoezo India? Nou, door de hogere alcoholpercentage en verse hop was het bier vroeger langer houdbaar en na een vier maanden lange zeereis naar India nog geschikt voor consumptie. Leuk weetje!

Wees er snel bij

“De IPA of the East is een bijzonder biertje door het gebruik van verse hop. Dat geeft het bier echt een bijzondere smaak”, vertelt Joyce. Mocht je dit koude biertje nu meteen willen proeven, moet je snel wezen. Joyce: “We hebben maar 1200 flesjes kunnen bottelen met de hopoogst.” Een echte collector’s item dus! Dit jaar staan er weer hopplanten bij De Huppe en is de oogst hopelijk groter.

Deze winkels verkopen The IPA of the East. Snel naar de winkel en proosten maar!

via GIPHY

Hettinga Bier speciaalzaken

Esdoornstraat 3, Zwolle

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.