Pop-upstore NA-KD alweer dicht, wat is er aan de hand?

Door Hilke Vos 4 december 2018

Nog maar nét nieuw in de Zwolse Diezerstraat en nu alweer dicht: het lijkt erop dat pop-upstore NA-KD – die sinds oktober in de ‘oude’ Parfois zit – de deuren heeft gesloten. Hoe zit dat precies?

Vorige maand bleek dat distributeur Parfection failliet is verklaard en rap daarna sloten de deuren van hun Parfois-winkels in diverse steden in ons kikkerlandje.

Eén van de Nederlandse aandeelhouders kwam vervolgens in contact met de importeur van het kledingmerk NA-KD, dat ook fysieke winkels in ons land wilde openen, zo meldt Retailtrends. Een aantal shops werden vervolgens omgebouwd van Parfois naar NA-KD, óók in Zwolle. Toen bleek dat de importeur daar niet financieel aan bij wilde dragen werd het faillissement aangevraagd.

Overnamekandidaten

Of dít nou echt de reden is van de sluiting weten wij niet zeker. Msschien is er wel iets anders aan de hand, maar niemand is bereikbaar voor commentaar. Mocht er sprake zijn van wéér een faillissement: volgens de curator worden momenteel gesprekken gevoerd met overnamekandidaten, dus wellicht krijgt dit verhaal nog een staartje.

View this post on Instagram

We are open! 💥 #NAKDzwolle

A post shared by NA-KD Pop-up store Zwolle (@nakdpopupzwolle) on

Primeur

De pop-upstore is trouwens de eerste in ons kikkerlandje, wist een medewerkster van de kledingshop ons in oktober te vertellen. Vijf weken na de opening zou de pop-up een ‘echte NA-KD store’ worden, geen tijdelijke zaak meer dus.

NA-KD Fashion bestaat sinds 2015 en verkoopt meer dan honderd merken, waaronder Calvin Klein, Cheap Monday en Dagmar. Het merk richt zich op vrouwen tussen de zeventien en 35 jaar en behoort naar eigen zeggen tot de twintig snelst groeiende bedrijven in Europa.

nakd-zwolle

Vét! Allereerste pop-upstore van NA-KD in Zwolle

Wéér wat nieuws in de Zwolse Diezerstraat: in de 'oude' Parfois sinds zit enkele dagen een pop-upsto...
pistache zwolle

Mensen, dit is er sinds november allemaal nieuw in Zwolle

Er gebeurt zoveel in Zwolle dat we het af en toe niet bij kunnen houden. Daarom een handig overzicht...

Meer over

Nieuws

adv.