Aanslag in Utrecht: dit betekent het voor Zwolle

Door Hilke Vos 18 maart 2019

In Utrecht wordt iedereen geadviseerd om binnen te blijven na de schietpartij in de tram vanochtend (volg hier het laatste nieuws), waarbij drie doden en vijf gewonden zijn gevallen. De dader is namelijk nog voortvluchtig. Het zou gaan om de 37-jarige Gökman Tanis. Dit zijn de gevolgen voor de provincie Overijssel.

In de provincie Utrecht is het dreigingsniveau verhoogd naar niveau 5 tot in ieder geval 18.00 uur. Dit geldt niet in de provincie Overijssel, maar de politie is wel extra waakzaam. Volgens bronnen lopen o.a. in Zwolle agenten op straat met kogelwerende vesten.

Geen campagne

Het bezoek van minister Wopke Hoekstra aan Zwolle – voor de campagne van het CDA – is niet doorgegaan. De minister van Financiën zou naar het Carolus Clusius College in Zwolle komen om een gastles te verzorgen over omgaan met geld.

Dader wordt gezocht

De aanslag werd gepleegd door de 37-jarige Gökmen Tanis. Hij schoot op meerdere personen in de tram en de politie is naar hem op zoek. ”Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070”, aldus de politie.

Treinen

Ook de treinen van en naar Utrecht-Centraal rijden vooralsnog gewoon. De NS laat weten dat er zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn getroffen omwille van de veiligheid van medewerkers en reizigers. Over deze maatregelen worden verder geen mededelingen gedaan, om de effecten ervan niet te verstoren.

De gevolgen voor de provincie Overijssel?

Ben je in Utrecht vandaag? Dan heeft Politie Nederland nog een vraag:

Meer over

Nieuws Video

adv.