Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Petra een dag na haar lugubere vondst: ‘Ik realiseer mij nu pas dat het echt, echt heel apart is’

Door MichellevdMolen 13 mei 2020

Je oude troep naar de kringloopwinkel brengen: mooi makkelijk. Jij bent er weer vanaf en je spullen krijgen (hopelijk) een tweede leven. Maar gisterochtend had Petra Wolters de schrik van haar leven. De vrijwilligster van kringloopwinkel Nieuw Geluk in Zwolle deed een wel heel lugubere vondst. Dat het nieuws nu, een dag later, overal in de media wordt gedeeld, vindt Petra heftig. “Ik realiseer mij nu pas dat het echt, echt heel apart is, wat ik heb gevonden.”

Door de nieuwe coronamaatregelen moeten klanten hun oude spullen tijdelijk buiten bij de kringloopwinkel neerzetten. De anonieme doos stond daardoor al een tijdje te wachten. Petra werd nieuwsgierig: ze maakte de doos open en vond naast wat folders en speelgoed, een dichtgeknoopte plastic zak. In die zak zat een wit emmertje, waar yoghurt in kan, vertelde Petra gister aan de Stentor. “Met zo’n hendeltje. Misschien zitten er knikkers in, dacht ik nog. Tot ik die sticker zag. Eentje uit 1919 en eentje uit 2003. Ik dacht aan een urn, as van een overleden persoon. Maar dat lever je toch niet in bij een kringloop?”

Menselijk strottenhoofd

Petra durft het deksel zelf niet van de emmer te halen, maar schakelt hiervoor een klant in. Wat ze dan ziet, staat nog steeds op haar netvlies beschreven. “Ik zie het nog drijven. Een orgaan, dacht ik.” De politie wordt ingeschakeld en een forensisch onderzoeker komt poolshoogte nemen. Petra’s vondst blijkt van een wel heel lugubere aard te zijn. Op Twitter bevestigt de politie dat het gaat om een menselijk strottenhoofd. De politie gaat onderzoeken waar deze vondst vandaan komt.

Bij Gerard Ekdom in de uitzending

Nu, een dag later, kan Petra nog steeds niet beseffen wat ze eigenlijk heeft gezien. “Ik ben gister van de schrik wel vier stappen achteruit gevlogen. Nu realiseer ik mij pas dat het echt, echt heel apart is wat ik heb gevonden.” Petra is vroeger zangeres geweest en was wel wat aandacht gewend, maar de commotie in de media rondom haar vondst, vindt ze toch wel even wennen. “Vroeger ben ik ook weleens op de televisie geweest, maar dit is veel heftiger. ’s Ochtends vroeg kreeg ik al een berichtje van Radio 10 en Radio 538. Of ik bij Gerard Ekdom in de uitzending wilde. Ik dacht dat het een grapje was.”

Geen oma-dag

Een grapje, dat was het zeker niet. Petra loopt al de hele dag met haar telefoon in de hand, om alle media te woord te staan. Het is vandaag eigenlijk oma-dag, maar tijd om op de kleinkinderen te passen, heeft ze niet. “Dit is gewoon heel raar. Zelfs in België schenken ze er aandacht aan. Vanmiddag om kwart over één kom ik in de radio-uitzending van Omroep Max, ik ben op Hart van Nederland geweest. Ik laat het allemaal maar een beetje op mij af komen.”

Wel is Petra, net als de rest van Nederland, heel nieuwsgierig naar het vervolg van dit verhaal. “Ik wil nu ook de voorgeschiedenis weten, dat heb ik meteen aan de politie verteld. Ik hoop dat ze de familieleden kunnen achterhalen, dit krijgt nog wel een vervolg!”

nieuwe markt

Waarom klapperen die klinkers toch zo erg op de Nieuwe Markt in Zwolle?

Fiets je over de Nieuwe Markt in hartje Zwolle, hoor je ineens allemaal geklapper onder je. Liggen d...

7 x hier snappen mensen van buiten Zwolle dus niets van

Wat voor ons Zwollenaren héél normaal is, kan voor mensen buiten de stad veel vraagtekens oproepen. ...
handschoen

MAG DAT: je plastic handschoenen in de afvalemmer voor plastic gooien?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

adv.