Overstappen op station Zwolle Stadshagen voorlopig niet mogelijk en dit is waarom

Door Hilke Vos 7 december 2017

Next stop: Zwolle Stadshagen. Of toch niet, want de elektrische treinen die vanaf zondag 10 december tussen Zwolle en Kampen rijden stoppen niet (!) op het nieuwe station ter hoogte van de Belvédèrelaan. En dat was eigenlijk wél de bedoeling…

Waarom kun je vanaf zondag nog niet overstappen in Stadshagen? Nou, de elektrische treinen kunnen daar niet de gewenste snelheid van 140 km/u halen, omdat de bodem onder de spoorbaan te slap is. Vanwege dat bodemprobleem mag de trein slechts 80 kilometer per uur rijden. Om de reizigers in Kampen en Zwolle voldoende overstaptijd te blijven bieden op station Zwolle heeft ProRail geconcludeerd dat het vooralsnog niet mogelijk is om op station Stadshagen te stoppen.

Extra pendeltrein

Reizigersorganisatie De Maatschappij Voor Beter OV pleit nu wel voor een extra pendeltrein tussen de stations Zwolle en Stadshagen, laat De Stentor weten. Wij zijn benieuwd en zorgen uiteraard voor updates. Wel alvast handig om te weten (voor als het Kamperlijntje óóit stopt bij het nieuwe station): zo lang doe je erover om van station Stadshagen naar station Zwolle te reizen met de trein.

via GIPHY

Meer over

Nieuws Verkeer