Hij komt, hij komt! In deze Zwolse wijken komen Sint en Piet langs
De pepernoten liggen in de winkels, de bladeren vallen van de bomen en kinderen worden alsmaar zenuwachtiger. Dat kan maar…
“Doe maar een patatje en een frikandel speciaal.” Wie Bonbonnerie Borrel in de Diezerstraat in Zwolle binnenloopt, kan dat ‘gewoon’ zeggen. Bij de chocolaterie verkopen ze deze lekkernijen namelijk sinds kort van marsepein.
De zoetigheden zijn gemaakt door Bonbonnerie Borrel ‘en een beetje van Snackcorner Hollandia’. Op Facebook krijgen de creaties veel complimenten. “Wat een perfectie”, reageert Peter bijvoorbeeld in de reacties. En Ingrid meldt: “Ik moest echt even twee keer kijken.”
“Het frietje was lastiger dan de frikandel speciaal”, laat eigenaar Peter van der Molen van Bonbonnerie Borrel aan indebuurt Zwolle weten. “De patat is gemaakt door een heel pak marsepein in reepjes uit te snijden. Daarna gingen we met een crème brûlée-brander eroverheen voor het gebakken friet-effect. De mayonaise is witte chocolade. En de bakjes haalde ik om de hoek bij Snackcorner Hollandia.”
Peter kwam op het idee voor de lekkernijen door zijn allereerste werkgever; Banketbakkerij Oudshoorn. Daar waren een patatje en frikandel speciaal standaard surprises tijdens Pakjesavond. “Overigens ook bamischijven en berenklauwen”, grapt hij. “Eigenlijk zijn dit veelvoorkomende marsepeinproducten bij diverse banketbakkers. Het kan niet gek genoeg.”
Ben je niet zo’n liefhebber van een ‘vette snack’? Geen nood, want het volgende idee is al bedacht. “Een medewerkster van mij haalde ook een herinnering op aan haring met uitjes. Die willen we nog maken met marsepein.”
In onze gids
Populaire rubrieken