Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! Dit weekend spot je de nieuwe komeet Neowise met het blote oog in Zwolle

Door Melanie Borgman 10 juli 2020

Tuur jij graag naar het heelal in de hoop dat je een bijzonder natuurfenomeen ziet verschijnen? Goed nieuws, want dit weekend is de kans groot dat je de nieuwe komeet Neowise met het blote oog kunt zien. Ook in Zwolle!

De komeet ziet eruit als een superheldere bol die je aan de avondhemel kunt spotten. Zo’n komeet als Neowise bestaat uit een groot stuk ruimtesteen en kan een doorsnede hebben tussen de één en vijftig kilometer. Bijzonder, want in 2013 was de laatste keer dat zo’n komeet te zien was, meldt De Stentor.

Met het blote oog

Tot nu toe was de komeet alleen met een telescoop zichtbaar, maar omdat de helderheid van Neowise flink is toegenomen kun je de komeet de komende nachten ook met het blote oog zien. Het kan zelfs zijn dat je de komeet de afgelopen week (weliswaar midden in de nacht) al hebt gespot, maar vooral tussen 10 en 15 juli is de komeet nóg beter te zien. Wel even opblijven, want Neowise spot je tussen 0:00 uur en 3:00 uur.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Komeet gespot?

Ga jij ’s nachts kijken en heb je een toffe foto van het bijzondere natuurverschijnsel? Tag ons dan op Instagram, vinden we leuk!

Meer lezen op indebuurt:

enbaar toilet potgietersingel

Hoge nood? Hier in Zwolle vind je openbare toiletten

Middagje shoppen in het centrum? Leuk! Dat wordt koffiedrinken, shoppen, lunchen, borrelen en uh…af ...
politie-te-zwolle

Diefstal bij Primera aan de Assendorperstraat in Zwolle, politie zoekt getuigen

Let op! De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal bij de Primera aan de Assendorperstraat...

adv.