Droogte en warmte: Voorlopig nog zweten in Zwolle

Door Hilke Vos 13 juli 2018

Je hebt geen aanmaakblokjes meer nodig als je wil barbecueën in Zwolle. Regen? Nah. En na een dipje in de temperatuur wordt het de komende dagen weer heet. Let op, we kunnen net als de barbecue spontaan gaan ontbranden onder deze omstandigheden.

Er is in de hele stad geen groen grassprietje meer te vinden. Dit is nu het grasveld in het Wezenlandenpark vlakbij de indebuurt-redactie…

sahara-038
Foto | Wikimedia Commons

Die kamelen? Ze zijn er echt! En nou hadden we een beetje hoop op wat regen. Er is dan ook een druppeltje of vier, maximaal zes, gevallen, zo zijn de geruchten. Daar hield het dan wel mee op.

Of wat denk je van het gras voor ons kantoor aan de Burgemeester Drijbersingel. Gras? Stro bedoelen we!

Of dit:

Bereid u voor, het wordt weer heet!

En hoe nu verder? We checken even de weerautoriteiten voor Zwollywood. Die liegen er niet om. Dit zijn de voorspellingen van Weeronline, om er maar eens een deskundig bureau bij te pakken:

voorspellingen-zwolle
Afbeelding | Weeronline

Het is al zo droog!

Het Zwolse groen kleurt langzamerhand geel en bruin. Dat zie je overal om je heen. En ons waterschap merkt de gevolgen van de droogte. Ze sturen aan op maximale aanvoer van water.

De komende dagen hoeven we dus geen regen te verwachten en doen we lekker rustig aan terwijl de zon Zwolle verschroeit. Toch op pad? Hier kun je lekker gratis drinkwater tappen:

watertappuntenzwolle

7 plekken waar je gratis kraanwater tapt in Zwolle

We hebben in Nederland ongelooflijk schoon kraanwater! Duizend keer zo goedkoop als water uit een fl...

En ga je de natuur in? Even oppassen met het peukje:

adv.