Dit zijn de meest lawaaiige plekken in Zwolle

Door Hilke Vos 11 oktober 2018

Geluidsoverlast is super irritant. Voorbijrijdende treinen, vrachtwagens of ander verkeer: vooral als je op deze plekken in Zwolle woont heb je last van lawaai, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Op het kaartje op de website van RTL zoomen we in op onze stad. We zien dat de Venestraat een knalrood bolletje krijgt. Dat betekent dat het lawaai daar over de 65 decibel heen gaat en daarmee het label ‘zeer slecht‘ krijgt.

Andere plekken in Zwolle die ook een rood bolletje krijgen zijn o.a. de Stationsstraat (hallo bussen!), de van Karnebeekstraat, de Oosterlaan, de Willemsvaart en de Willemskade. Een groot deel in onze Hanzestad is gelukkig geclassificeerd als redelijk en de wijk Berkum is zelfs ‘goed’. Ter vergelijking: een stad als Amsterdam kleurt behoorlijk rood (qua herrie dan).

Bekijk hier op het kaartje welke plekken er nog meer als zeer slecht worden beoordeeld.

kaart-lawaai-zwolle
Afbeelding | Screenshot RTL

Schadelijk voor de gezondheid

Bij ruim een derde van alle Nederlandse huizen veroorzaken verkeer, treinen, vliegtuigen, windmolens of industrie meer dan 55 decibel aan geluid blijkt uit het onderzoek. De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat omgevingslawaai schadelijk is voor de gezondheid. Wegverkeer is volgens de WHO schadelijk bij 53 decibel, treinverkeer bij 54 decibel. Voor vliegtuigen en windmolens ligt de grens nog lager, op 45 decibel. Heb jij thuis last van lawaai? Laat het ons weten, nemen wij a.s.a.p. contact met je op.

burenruzies-buren-zwolle

Bonje met de buren kan je duur komen te staan! Dit kost het in Zwolle

Het oude gezegde ‘beter een goede buur, dan een verre vriend’ is natuurlijk cliché, maar wel waar. W...

adv.