Bah, een wespenplaag! 5 tips om ze op afstand te houden

Door Hilke Vos 12 augustus 2018

Hartstikke fijn al dat mooie weer de afgelopen tijd, maar het betekent ook dat er veel meer insecten zijn dit jaar in Zwolle (en in de rest van ons kikkerlandje). Vliegende mieren, maden en nu ook nog wespen. Nu al zoemen die beestjes hinderlijk rond in onze tuin of terwijl we op een terrasje zitten, maar het wordt nog veel erger!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Houd eten en drinken weg

Het lijkt voor de hand liggend, maar we zeggen het toch nog even: zet geen eten of drinken open in je tuin. Wespen komen af op etensresten en geuren, ook als het niet zoet is! Ja, ook op dat papiertje dat om je koek zat zitten al genoeg kruimels om een wesp aan te trekken.

Pas op met parfum en zonnebrand

Nogmaals: geurtjes. Het is lekker om fris te ruiken in de zomer maar het kan ook wespen aantrekken. Een beetje rustig aan doen met die parfum dus. Waar ze overigens niet van houden zijn citrusgeuren en kruidnagel. Dus smeer een citroen onder je oksel en het zit wel goed, of je legt gewoon een bakje met citroen of kruidnagel op je tuintafel.

Maak een nepnest

Wat ook schijnt te helpen: een nepnest. Maak van een donkere vuilniszak een nepnest door er kranten in te doen. Zorg dat het nest ongeveer de grootte van een basketbal heeft. Hang deze op je terras en de wespen denken dat jouw tuin al ‘bezet’ is door andere wespen. Sneaky!

Niet slaan

Ten eerste: blijf rustig als er een wesp in de buurt is. Ga dus niet hysterisch om je heen slaan en staan gillen. Als je een wesp zachtjes wegwuift gaat alles goed. Maar als je de wesp slaat, kan hij boos worden en je prikken.

Bel om hulp

Wat je ook doet, probeer niet zelf een wespennest te verwijderen! Het kan gevaarlijk zijn en grote kans dat je er niet in slaagt het helemaal te verwijderen of zelf in de problemen komt (denk aan duizenden wespen in je huis GOD NEE). Daar zijn experts voor.

VISSEN-HENGELSPORT-MADEN

Jasses! Maden in je kliko: zo voorkom je ze

Wil je ’s morgens even je afval in de kliko gooien, word je begroet door een stuk of vijfhonderd mad...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.