Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plek staat Isala Zwolle in de Ziekenhuis Top 100 van 2019

Door Hilke Vos 8 november 2019

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, zit je in het Zwolse Isala bést goed. In de AD Top 100 staat het ziekenhuis op de achtste plaats in de lijst van 26 topklinische ziekenhuizen.

Er waren dit jaar twee winnaars: het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Het Beatrixziekenhuis is het beste streekziekenhuis, het Jeroen Bosch het beste topklinische ziekenhuis in de zogenoemde Ziekenhuis Top 100. Wat betreft onze regio is het Deventer Ziekenhuis de grote winnaar met een tweede plek in de lijst van topklinische ziekenhuizen.

Dit doet Isala goed en dit kan beter

Er is goede controle of patiënten de juiste medicatie gebruiken en meekrijgen bij ontslag uit het ziekenhuis, zo laat De Stentor weten. Ook meldt het ziekenhuis geen complicaties na prostaatkankeroperaties. Wat minder gaat: bij longkanker krijgt 17 procent complicaties na een operatie en dat is hoger dan het landelijk gemiddelde.

De Ziekenhuis Top 100

De Ziekenhuis Top 100 wordt elk jaar door het AD vastgesteld. Ze toetsen ziekenhuizen in heel Nederland door middel van openbare cijfers en geven ook patiënten de kans op de ziekenhuizen bepaalde keurmerken toe te kennen. Meer over hoe deze top 100 gemaakt wordt, lees je hier.

isala-zwolle

Isala-ziekenhuis in Zwolle binnenkort een dag dicht, dit is waarom

Let op! Het Isala-ziekenhuis in Zwolle zal op woensdag 20 november deels gesloten zijn, zo lezen we ...
Zwolle stad

Bye New York: Zwolle krijgt eigen wolkenkrabber

Geniet nog maar even van de Zwolse skyline zoals hij nu is, want we krijgen een wolkenkrabber met vi...
IMG_2648

9 x Zwolse tweelingen die écht sprekend op elkaar lijken

Hoe is het om tweeling te zijn? Ben je dan echt zo onafscheidelijk als de meeste mensen denken? Word...

Meer over

Nieuws

adv.