Op 1 december geparkeerd in hartje Zwolle? Dan krijg je mogelijk een boete

Door Hilke Vos 5 december 2018

Het is nooit leuk als je een boete op de mat krijgt, helemaal als-ie onterecht is. Als je zaterdag 1 december tussen 10.55 en 16.00 uur in de binnenstad van Zwolle hebt geparkeerd – en je Parkmobile of Park-line hebt gebruikt – is het mogelijk dat je toch een bon krijgt, zo meldt NOS.

Vanwege een verkeerde update van de parkeerapps krijgen ongeveer 50.000 mensen in Nederland mogelijk een boete. Door de fout leek het of de gebruikers niet hadden betaald. Dus als je geparkeerd hebt in één van de steden die is aangesloten bij het Nationaal Parkeer Register, zoals de gemeente Zwolle, kun je een bon krijgen.

Help, wat nu?

Als je een boete krijgt door deze fout van Parkmobile of Park-line, dan moet je bezwaar maken. De fout is inmiddels gefixt in de apps, dus daar staat nu dat je gewoon hebt betaald. Hiermee kun je in jouw bezwaar aantonen dat je niets verkeerd hebt gedaan.

We hopen natuurlijk niet dat je een boete krijgt, maar mocht het toch zo zijn: lees hier hoe je bezwaar kunt maken. Ook op de sites van Parkmobile en Park-line lees je meer hierover.

roken

Ai! Dit kost het als je een peuk op straat gooit

We hebben ons er allemaal vast al vaker schuldig aan gemaakt dan we zouden willen toegeven: het op s...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.