Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nog steeds geen treinen tussen Groningen en Zwolle, dit is de status

Door Marijtje Berghuis 25 mei 2020

De herstelwerkzaamheden aan het spoor bij het Drentse Hooghalen verlopen niet zo snel als verwacht, meldt nu.nl. ProRail vreest dat er vanmiddag om 16.00 uur weer treinen kunnen rijden op het traject Zwolle-Groningen. Tot die tijd worden er bussen ingezet.

De verwachting was dat de herstelwerkzaamheden eerder vandaag zouden zijn afgerond, rond 06.00 uur. Maar vooral het herstellen van de bovenleiding neemt meer tijd in beslag dan verwacht, laat ProRail weten. ProRail was in de nacht van vrijdag op zaterdag begonnen met de herstelwerkzaamheden aan het spoor, nadat er op vrijdag een trein op een onbewaakte spoorwegovergang in botsing kwam met een tractor of een aanhanger. Hierbij kwam de 58-jarige treinmachinist om het leven. De bestuurder van de tractor is met schrik vrijgekomen. Naar schatting zaten er zo’n vijftig passagiers in de trein, waarvan er twee lichtgewond raakten.

Onbewaakte spoorwegovergang

Het ongeval vond plaats op een particuliere onbewaakte spoorwegovergang op het traject Zwolle-Groningen. De overgang is opgenomen in het Programma Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO), dat er naar streeft om de bijna tweehonderd onbewaakte spoorwegovergangen in Nederland te beveiligen of op te heffen. ProRail was met betrokkenen in gesprek over definitieve sluiting van de overgang, schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer. Ze is van mening dat er snel helderheid moet komen over de toedracht van het ongeval.

Lees ook:

pinksteren zwolle weer

Dit wordt het weer in Zwolle tijdens Pinksteren 2020

Een lekker lang weekend in aantocht: zondag 31 mei en maandag 1 juni is het Pinksteren. Dat betekent...

Gaaf! Historische film over Zwolle uit 1924 (polygoon)

Gaaf! We ontdekten op YouTube een korte historische film over Zwolle (uit 1924!), compleet met iconi...
barbershop paal

Mysterie opgelost: hierom hebben barbershops bij de ingang een gekleurde paal

Waarschijnlijk loop je jouw favoriete barbershop in Zwolle binnen zonder ook maar een seconde stil t...

Meer over

Nieuws

adv.