Nog meer talent: Film van Zwols filmcollectief gaat internationaal

Door Mandy Veenstra 14 november 2017

Laatst spraken wij Zwollenaar Karlijn al over het 48 Hour Film Project. 48 uur non-stop filmen, dat ging de Zwolse filmregisseuse en actrice Karlijn op 4 november gewoon even doen voor de grootse internationale competitie filmmaken. En ja hoor, de Zwollenaar is afgelopen weekend dik in de prijzen gevallen met haar team van het Zwolse filmcollectief Marmermijn Films! 

De film Inbreuk is uitgeroepen tot beste film van de in totaal 26 inzendingen, maar dat niet alleen. Ook kreeg Karlijn zelf de award voor beste actrice, kreeg haar medespeler Steye van Dam de award voor beste acteur en sleepten ze ook nog eens de award voor het beste script binnen.

marmermijn-films-zwolle
Foto: Marmermijn Films

Internationaal

En dat betekent dat ze van 6 tot en met 9 maart 2018 met de film Inbreuk naar het internationaal filmfestival ‘Filmapalooza’ in Parijs gaan. Wow! De beste 10 films op Filmapalooza zullen daarna ingezonden worden aan het walhalla van filmfestivals, namelijk Cannes. Wij zeggen gewoon nog een keer wow!

film-still-inbreuk-zwolle
Shot uit de film | Foto: Marmermijn Films

Inbreuk de Film

De korte film ‘Inbreuk’ gaat over twee inbrekers die een huis binnensluipen om hun grootste verlangen terug te stelen. Inbreuk is de debuutfilm van het Zwolse filmcollectief Marmermijn Films, dat nog maar een half jaar bestaat, en zit zeven minuten vol actie en komedie. Zwollenaren Karlijn Koel, Ferdi Çelik en de Groningse Tim Zweistra zijn de initiatiefnemers voor het collectief.

film-still-inbreuk
Shot uit de film | Foto: Marmermijn Films

Nieuwsgierig?

De film zal na de screening op Filmapalooza in Parijs, toegankelijk zijn voor het brede publiek. Kun je niet wachten en ben je al vreselijk nieuwsgierig geworden? Lees dan hier ons interview met Karlijn Koel over het 48 Hour Film Project.