Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe cijfers van het RIVM: aantal besmettingen in Zwolle stijgt sneller

Door Redactie indebuurt 20 oktober 2020

De gedeeltelijke lockdown heeft nog geen effect op het aantal positief geteste Nederlanders. Het aantal meldingen is ten opzichte van vorige week juist gestegen met 27 procent. Afgelopen week zijn 55.587 mensen bij de GGD positief getest op corona, 252 van hen komen uit Zwolle.

Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM, die gaat over de periode van 14 tot en met 18 oktober.

Situatie in Zwolle

In Zwolle telden we vorige week (op 13 oktober) 843 mensen die positief waren getest, dat aantal is vandaag (20 oktober) opgelopen tot 1095.

In de afgelopen week zijn er 252 nieuwe besmettingen bijgekomen in Zwolle. Vorige week steeg het aantal besmettingen met 161 nieuwe gevallen. Die week daarvoor kwamen er 90 nieuwe gevallen bij. Er is afgelopen week één nieuwe ziekenhuisopname geweest als gevolg van corona. Het getal staat nu op 54. Het aantal overleden Zwollenaren is niet opgelopen en staat nog steeds op 49.

Het aantal besmettingen stijgt hard. Maar het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven, lijkt niet bij iedereen te zijn aangekomen. De boodschap is: vermijd drukke plekken en blijf binnen. Afgelopen weekend liepen de straten in de Zwolse binnenstad echter vol winkelend publiek, meldt de Stentor. 

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Zwolle vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Zwolle zijn (geweest) vanaf half maart tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Zwollenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Zwollenaren die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

Zoals eerder gezegd zijn er afgelopen week 55.587 Nederlands positief getest op het coronavirus. Een week eerder lag dit aantal nog op 43.903. Het aantal mensen dat is opgenomen op de intensive care is gestegen van 192 naar 287. In totaal zijn 185 mensen afgelopen week overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Lees ook:

Coronasneltest in Zwolle, hier kan het en zo snel krijg je uitslag

Nu de wachttijden bij de GGD oplopen, maken steeds meer werkgevers gebruik van coronasneltesten. Wer...

Ouderenuurtje in Zwolse supermarkten: dit zijn de tijdstippen

Een woord dat je voor 2020 niet kende: ‘kwetsbarenuurtjes’. Deze uurtjes in supermarkten zijn bedoel...
mark-rutte-mondkapje-zwolle

Dringend mondkapjesadvies geldt vanaf nu, op deze plekken zou je ze moeten dragen

Het kabinet wil dat Nederlanders in het hele land vanaf nu een mondkapje gaan dragen in publieke bin...

adv.