Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe cijfers van het RIVM: aantal besmettingen in Zwolle stijgt iets minder hard

Door Redactie indebuurt 27 oktober 2020

308 Zwollenaren zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. Hoewel de coronabesmettingen nog steeds stijgen, lijkt de piek van ‘de tweede golf’ in zicht. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Zwolle

In Zwolle telden we vorige week (op 20 oktober) 1095 mensen die positief waren getest, dat aantal is vandaag (27 oktober) opgelopen tot 1403.

In de afgelopen week zijn er 308 nieuwe besmettingen bijgekomen in Zwolle. Vorige week steeg het aantal besmettingen met 252 nieuwe gevallen. Die week daarvoor kwamen er 161 nieuwe gevallen bij. En die week ervoor telden we negentig nieuwe besmettingen. Hoewel de besmettingen nog steeds stijgen en de aantallen groot zijn, lopen de besmettingscijfers iets minder hard op. De piek lijkt dus in zicht!

Er is afgelopen week één Zwollenaar overleden aan het coronavirus. Het getal staat nu op 50. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames geweest als gevolg van corona.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Zwolle vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De eerste lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Zwolle zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De tweede lijn is een optelsom van alle Zwollenaren die aan corona overleden zijn.
  • De derde lijn geeft aan hoeveel Zwollenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

Zwolse Amy

Zwolse Amy (31) heeft een ‘weggeefkastje’ in haar voortuin: ‘Mensen die het minste hebben, geven het meest’

Mensen met een laag inkomen vind je overal, ook al is het niet aan iedereen af te zien. En juist de ...
Annelies coronabieb

Zwolse Annelies bezorgt boeken aan huis: ‘Veel mensen durven de deur niet uit’

We spraken Annelies in april, tijdens de intelligente lockdown. De Stadkamer in Zwolle was gesloten,...
sint maarten

Mag dat: Sint Maarten lopen in Zwolle?

”Elf november is de dag dat mijn lichtje branden mag…” Nog even en dan is het zo ver. Op 11 november...

Feiten en cijfers: zoveel Zwollenaren leven in armoede

Eén op de tien Zwolse huishoudens heeft moeite de eindjes aan elkaar te knopen, blijkt uit de gegeve...

adv.