Yes, de Pindakaaswinkel in hartje Zwolle is open!

Door Hilke Vos 21 maart 2019

Pindakaas-lovers opgelet: de pindabazen achter het Amsterdamse bedrijf De Pindakaaswinkel hebben woensdag 20 maart een vestiging in onze Hanzestad geopend. De pop-up store zit twee maanden in hartje Zwolle, dus ga gauw een kijkje nemen (én kom proeven!).

Bedenker van het pindakaaswalhalla is Michiel Vos. “Aan de keukentafel begon ik smaken te combineren”, vertelt de eigenaar. “Toch miste ik variatie in het bestaande aanbod en na wat succesvolle testen besloot ik er serieus werk van te maken.”

Foto | indebuurt Zwolle

Imperium

Inmiddels is er een heus Pindakaaswinkel-imperium ontstaan en is het na o.a. Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Maastricht nu de beurt aan Zwolle om mensen bekend te maken met de natuurlijke pindakaas in allerlei geuren en kleuren en smaken.

Gezonde pindakaas

De zelfgemaakte pindakaas bestaat puur en alleen uit pinda’s en een beetje kokosolie; een gezonde snack, aldus de pindabazen. Er is geen zout of suiker aan de pindakaas toegevoegd en het product bevat ook geen conserveringsmiddelen. “Onze pindakaas wordt met veel liefde handgemaakt, hierdoor is ieder potje uniek.”

Foto | indebuurt Zwolle

Denk qua smaken aan dadel-kaneel, witte chocolade of koffie, al zijn karamel-zeezout en chilipeper-citroengras het populairst op dit moment. Niet zo’n fan van pindakaas? No worries, er zijn ook zat andere producten te verkrijgen in de Zwolse shop, zoals shirts, tassen en de schattige Pindabaas-rompertjes.

Officiële opening

De pop-up store aan de Luttekestraat 24 opent zaterdag 23 maart officieel de deuren, maar uiteraard kun je nu ook al gezellig langswippen. Leuk om te weten: tijdens de officiële opening worden rijstwafels met pindakaas (kies zelf je smaak) uitgedeeld; LEKKER!

anne max

6 x grote veranderingen in de binnenstad van Zwolle

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in het centrum van Zwolle! Maak je borst maar nat, want er komen...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.