Van moderne kartbaan tot nieuw hotel: dit opent dit jaar allemaal in Zwolle

Het jaar 2022 is nét begonnen, dus tijd om vooruit te kijken. En wat een leuke vooruitzichten hebben we in Zwolle. Zo opent er dit jaar een nieuwe kartbaan, komt er een bekend biefstukrestaurant naar Zwolle en opent er een gloednieuw museum.

Loetje

Gek op biefstuk? Dan hebben we goed nieuws. De landelijke keten, die vooral bekendstaat om de biefstuk, komt in het voormalige pand van Urbana. Dat ligt net iets buiten het Zwolse centrum. Biekstukliefhebbers moeten nog wel heel eventjes geduld hebben: naar verwachting opent Loetje Zwolle in het begin van dit voorjaar.

We beginnen de week met goed nieuws! Loetje + Zwolle = 💕🎉

Posted by Loetje on Monday, July 19, 2021

Lees meer:

 • Urbana wordt omgetoverd tot Loetje Zwolle: dit is wanneer het restaurant opent

  De kogel is door de kerk: restaurant Loetje komt naar Zwolle. De landelijke keten, die vooral bekendstaat om de biefstuk,…

  Loetje Zwolle

Blue Bayou

Het stadsstrand op het Rodetorenplein in Zwolle heet vanaf dit jaar Blue Bayou. Acht jonge ondernemers nemen vanaf mei 2022 het stokje over van de huidige exploitanten. Wat je kunt verwachten? Bieren, cocktails, muziek, maar ook exposities, workshops én uiteraard een strand. Hier lees je alles over de plannen.

De opbouw van Stadsstrand Zwolle in 2019. Foto: indebuurt Zwolle

Lees ook:

 • Blue Bayou wordt in 2022 de opvolger van Stadsstrand Zwolle: dit kun je verwachten

  Het stadsstrand op het Rodetorenplein in Zwolle heet vanaf volgend jaar Blue Bayou. Acht jonge ondernemers nemen vanaf mei 2022…

Nieuwe kartbaan

Goed nieuws voor Zwolse raceliefhebbers. De stad krijgt een elektrische indoor-kartbaan in de IJsselhallen. Kobalt Zwolle ontwikkelt een zogenoemde skate-of-the-art kartbaan, met een circuit met zo weinig mogelijk haarspeldbochten en met zoveel mogelijk inhaalmogelijkheden. De baan is 380 meter lang en heeft een brugelement. In totaal zijn er 24 elektrische karts en per heat kunnen 12 karretjes het circuit op. Ook kinderen (vanaf 7 jaar en 1,25 meter groot) kunnen er volgens de initiatiefnemers mee uit de voeten. Als het meezit, kun je er vanaf half februari terecht.

karten
Foto ter illustratie. Foto: Pexels.

Lees ook:

 • Scheuren in de IJsselhallen: nieuwe kartbaan in Zwolle opent al snel

  Nog een paar maanden wachten en dan kun je racen in de IJsselhallen. Zwolle krijgt er namelijk een elektrische indoor-kartbaan…

  karten

Opvolger van La Bodega

La Bodega op het Bethlehemkerkplein in Zwolle gaat flink op de schop. Het restaurant, overgenomen door Rik van Middendorp van Brasserie Jansen, wordt geen tapaszaak meer. Rik maakt er een geheel nieuw concept van, zo werd in november duidelijk. Als het meezit, opent de nieuwe zaak op 1 april.

Henriëtte van der Kolk was jarenlang de eigenaresse van het Spaanse tapasrestaurant. Ze verkocht de zaak en emigreert naar de Spaanse zon. “Ik ga begin januari emigreren naar Andalusië, om samen met mijn vriend Boutique Casa Bodega te openen”, zei ze tegen indebuurt.

Bethlehemkerkplein Zwolle
Het Bethlehemkerkplein, met in het gele pand La Bodega. Foto: Google Maps.

Lees ook:

 • Het doek valt voor La Bodega in Zwolle: ‘Het waren 18,5 fantastische jaren’

  Het zit er zo goed als op: het geelrode pand van La Bodega in Zwolle bestaat straks niet meer. Henriëtte…

  La Bodega Zwolle

Een nieuw museum

Vanaf maart 2022 kunnen Zwollenaren en toeristen terecht bij het Zwolse museum ANNO. Op de plek waar tot 2018 het Stedelijk Museum was gevestigd, kom je straks aan de Melkmarkt meer te weten over de geschiedenis van de stad. In dit artikel leiden we je alvast rond in het nieuwe museum.

ANNO Zwolle
Achter deze deuren komt de horecazaak. Foto: indebuurt Zwolle.

Lees ook:

 • Sneak peek! Zwolle krijgt een nieuw museum: zo gaat dat eruitzien

  Nog even geduld, maar vanaf maart 2022 kunnen Zwollenaren en toeristen terecht bij het Zwolse museum ANNO. Op de plek…

  ANNO Museum

Bonabo Social Club

Op de plek van café Bruut in Zwolle komt binnenkort een gloednieuwe uitgaansgelegenheid waar je volgens de makers “je ogen uitkijkt”. De naam? Bonabo Social Club, een horecazaak in de Voorstraat voor dansjes en drankjes. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe zaak en worden er af en toe sneak previews gegeven. Zo is op Facebook te zien dat er achter de bar een echte waterval komt.

Voorstraat in Zwolle
De Voorstraat in Zwolle. Foto: indebuurt Zwolle.

Lees ook:

 • Dansjes en drankjes! Dít komt er op de plek van Bruut in Zwolle

  Op de plek van café Bruut in Zwolle komt een gloednieuwe uitgaansgelegenheid. Binnenkort opent in de Voorstaat de Bonabo Social…

  Voorstraat in Zwolle

‘Grootste padelstad van Nederland’

Voor de padelliefhebbers is er goed nieuws: het aantal padelbanen bij de IJsselhallen wordt flink uitgebreid. In de IJsselhallen zijn er momenteel zes indoorbanen en vier outdoorbanen. Daar komen nog eens vijf indoorbanen bij. Dit zorgt ervoor dat Zwolle straks vijftien padelbanen heeft. In januari hoopt de organisatie de nieuwe banen gereed te hebben. Volgens Padelscene zorgt de aanbouw van de nieuwe padelbanen ervoor dat de Hanzestad een van de grootste padelsteden van Nederland wordt.

De outdoorbanen van Peakz Padel. Foto: indebuurt Zwolle

Lees ook:

 • Helaas! NK Padel in de IJsselhallen uitgesteld, maar de sport breidt wél flink uit in Zwolle

  Het NK Padel in Zwolle gaat in december niet door. Vanwege de coronamaatregelen heeft de tennisbond KNLTB samen met de…

Hotel/hostel de Statenzaal

In de Diezerstraat opent dit jaar – als het meezit – een gloednieuw hotel én hostel: de Statenzaal. Het voormalig provinciehuis wordt ook omgetoverd een grand café, meldt de Stentor.

Een ander Zwols hostel dat nog op de planning staat is Hostel en Bar de Basis in de Luttekestraat. In de zomer van 2020 spraken we de twee initiatiefnemers over hun plannen.

statenzaalzwolle
Foto: Historisch Centrum Overijssel

Nieuwe festivals

Nieuw dit jaar is het Into the Summer Festival. Op 18 juni wordt de Wijthmenerplas in Zwolle omgedoopt tot een groot festivalterrein. Op vijf podia komen vijf verschillende muziekstijlen met in totaal vijftig artiesten. Enkele namen zijn eerder bekendgemaakt, waaronder La Fuente, Vato Gonzalez en Psyko Punkz.

De Wijthemenerplas is dit jaar vaker het decor van verschillende festivals. Op Koningsdag (27 april) is er het Kingdance Festival. Net als andere jaren hoor je er tussen 14.00 en 23.00 uur urban, elektric, house en hardstyle. Op 5 mei (Bevrijdingsdag) wordt er tussen 12.00 en 23.00 uur het Dance4Liberation Festival 2022 georganiseerd.

evenementen Zwolle 2022
Foto ter illustratie. Foto: Pexels.

Lees ook:

 • Van bekende namen tot nieuw zomerfestival: déze evenementen zijn in 2022 in Zwolle

  Het komende jaar staan er in Zwolle veel evenementen op het programma. Niet alleen ‘klassiekers’ als de Halve Marathon en…

  evenementen Zwolle 2022

Nieuwe toko en invulling oude Starbucks

In een van de mooiste straatjes van Zwolle vind je straks een nieuw winkeltje. In de Sassenstraat op nummer 56, tussen La Cucaracha en Diskid, komt de WereldToko van Ome Toob. En die ‘Ome Toob’ heeft nogal wat in huis, namelijk een toko en biologische supermarkt in één.

Door naar station Zwolle, want in het oude gebouw van Starbucks komt binnenkort een gloednieuwe horecazaak. Het pand aan de Oosterlaan wordt momenteel omgetoverd tot Hailey’s, een zaak met een ander concept dan het Amerikaanse koffiehuis.

Avondklok Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle

Lees ook:

 • Gespot: nieuwe toko in de Sassenstraat in Zwolle

  In een van de mooiste straatjes van Zwolle vind je straks een nieuw winkeltje. Op nummer 56, tussen La Cucaracha…

  Avondklok Zwolle

Ook in de gaten houden

In juni kwam er na 28 jaar een einde aan eetcafé Hawaii. Het pand is overgenomen door Ingeburgerd-eigenaar Jelle van der Weerd en Nancy Fermont van Bistro Bonne Femme. Wat er voor (horecazaak) in de plaats komt, is nog niet bekend.

Verder breidt Derksen & Derksen uit met een derde winkel in het centrum, komt er een nieuwe winkel voor telefoon- en tabletreparatie, breidt Patisserie Lindeboom flink uit, krijgen we met Modestudio, Allsize Herenkleding en Okay Fashion nieuwe kledingzaken, komt er een nieuwe trendy herenkapper en parfumzaak en is Subway net geopend in Zwolle.

Lees ook:

 • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

Meer in deze categorie

Nieuw in Zwolle

Ga naar “Oud-souschef van De Librije opent nieuwe horecazaak in Zwolle: dit kun je verwachten”

Oud-souschef van De Librije opent nieuwe horecazaak in Zwolle: dit kun je verwachten

Salty Seafood Shop
Ga naar “Robert-Jan opent een nieuwe horecazaak in Zwolle: ‘Bij binnenkomst moet je denken: Wow’”

Robert-Jan opent een nieuwe horecazaak in Zwolle: ‘Bij binnenkomst moet je denken: Wow’

Robert-Jan van Bonabo Social Club
Ga naar “Assendorp krijgt een nieuwe kledingwinkel: dit kun je verwachten”

Assendorp krijgt een nieuwe kledingwinkel: dit kun je verwachten

Assendorperstraat

In onze gids

Ga naar “Wayback Burgers Zwolle”

Wayback Burgers Zwolle

 • Diezerkade 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
wayback burgers zwollewayback burgers zwolle

Aanbiedingen

Ga naar “Uittrekbaar windscherm € 64,95”

Uittrekbaar windscherm € 64,95

 • Action
 • Geldig t/m 24 mei 2022
Ga naar “Volkswagen trolley € 34,95”

Volkswagen trolley € 34,95

 • Action
 • Geldig t/m 24 mei 2022
Ga naar “Olijfboom € 12,49”

Olijfboom € 12,49

 • Lidl
 • Geldig t/m 29 mei 2022
Ga naar “Baltimore led-schijnwerper € 7,95”

Baltimore led-schijnwerper € 7,95

 • Action
 • Geldig t/m 24 mei 2022
Ga naar “Tristar airconditioner € 179,00”

Tristar airconditioner € 179,00

 • Action
 • Geldig t/m 24 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker / (aankomend) verkoopmedewerker”

Magazijnmedewerker / (aankomend) verkoopmedewerker

 • Warmteservice Zwolle
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Associate Business Banking, regio Noord-Oost”

Associate Business Banking, regio Noord-Oost

 • Stichting Kringloop Zwolle
 • Fulltime/Parttime
StichtingKringloopZwolle
Ga naar “Demand Planner”

Demand Planner

 • IKEA Zwolle
 • Fulltime/Parttime
IKEA Zwolle
Ga naar “Medewerker klantenservice bij Essent”

Medewerker klantenservice bij Essent

 • Adecco
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • Tuinland Zwolle
 • Fulltime/Parttime
tuinlandzwolle

Agenda

Ga naar “Zwolle krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers”

Zwolle krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers

 • Broodfonds
 • 21 juni 2022

Topper

Ga naar “Lezing Frank Krake: ‘De grootste bankoverval aller tijden’”

Lezing Frank Krake: ‘De grootste bankoverval aller tijden’

 • Waanders In de Broeren
 • 2 juni 2022

Topper

Ga naar “Vrijmiboot zwolle”

Vrijmiboot zwolle

 • 3 juni 2022
vrijmiboot Zwollevrijmiboot Zwolle
Ga naar “Mindful walk & cycling Zwolle”

Mindful walk & cycling Zwolle

 • 12 juni 2022
Mindful walk cyclingMindful walk cycling
Ga naar “Symphonica Stadshagen”

Symphonica Stadshagen

 • 25 juni 2022
openluchtconcert Zwolle