Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sneak peek: dit nieuwe indoor ski- en snowboardcentrum opent binnenkort in Zwolle

Aangeboden door Snowsports Zwolle 11 oktober 2019

Woehoe, wat zijn wij blij met deze nieuwe Zwolse hotspot! Vanaf 26 oktober kun je naar hartenlust skiën en snowboarden bij Snowsports, hét nieuwe indoor ski- en snowboardcentrum van Zwolle. Er wordt nog druk geklust aan de Ceintuurbaan 34, maar wij mochten alvast binnenkijken.

Hoe het begon…

Al vanaf jongs af aan heeft oprichter en eigenaar Alexander de Boer (43) een passie voor skiën. ”Tijdens mijn studie volgde ik een skilerarenopleiding, puur om zelf technisch beter te worden. Na mijn studie ben ik altijd werkzaam gebleven als skileraar”, vertelt Alexander. Toen ontstond het idee om zijn eigen ski- en snowboardcentrum op te richten. ”Ik merkte dat wanneer je beter wordt, het skiën ook leuker is. Ik gun iedereen ook dat plezier en beleving van de wintersport.” 

Iedereen kan het leren

Iedere wintersportfanaat, zowel onervaren als ervaren, is welkom in het indoor ski- en snowboardcentrum. Snowsports beschikt over twee brede en lange rollerbanen, die in hoogte verstelbaar zijn, later komt er misschien een derde baan bij. ”Het zijn een soort enorme lopende banden, waarop wintersporters eindeloos kunnen skiën en snowboarden”, legt Alexander uit. ”Voor de onervaren skiër zijn deze rollerbanen een uitstekende manier om de basis te leren, waardoor je op vakantie sneller en makkelijker het skiën of snowboarden onder de knie krijgt. Een ervaren skiër of snowboarder kan op de rollerbanen de techniek verbeteren.”

Voorbereiding

”Een betere techniek zorgt ervoor dat je makkelijker de berg af komt en meer controle hebt. Dat zorgt ervoor dat je minder last hebt van angst, maar ook minder spierpijn hebt. Dit maakt het skiën een stuk leuker! Ook zijn er tijdens de wintersport zelf minder lessen nodig. Zo halen mensen het meeste uit hun wintersportvakantie,” stelt de oprichter van Snowsports Zwolle. 

Foto | indebuurt

Een goede voorbereiding voor je wintersportvakantie dus. ”Op onze rollerbanen hebben de wintersporters voldoende ruimte om te trainen. In de spiegel kunnen de sporters hun houding goed zien. De leraren helpen de wintersporters hun techniek te verbeteren”, licht Alexander toe. 

Complete work-out

Naast het feit dat het trainen op een rollerbaan een goede voorbereiding voor de wintersport is, is het een leuke en complete work-out, waarbij alle spiergroepen gebruikt worden. 

Ook is het een leuke activiteit voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of kinderfeestje. ”Voor kinderen is het leren skiën op een rollerbaan een leuke, leerzame en sportieve activiteit.” Op de vaste helling kunnen kids lekker sleetje rijden. Tussendoor even uitblazen? In de houten ruimte tegenover de banen kun je een drankje drinken en een lekkere snack scoren.

All-in

Bij Snowsports Zwolle is jouw wintersportuitje of -les compleet verzorgd. Handig om te weten: de materialen zijn bij de lesprijs inbegrepen. ”Eigen ski’s en snowboards zijn niet geschikt voor de rollerbanen van Snowsports Zwolle, daarom bieden wij het materiaal kosteloos aan,” vertelt Alexander. ” Eigen schoenen en helmen mogen wel meegebracht worden, maar mochten je die niet hebben, dan zijn ook deze kosteloos te gebruiken bij Snowsports Zwolle. 

Open dag

Benieuwd geworden? Op 26 oktober houdt Snowsports Zwolle een open dag van 10.00 tot 17.00 uur. Je kunt dan zien hoe het eindresultaat geworden is én de banen voelen en uitproberen! 

Snowsports Zwolle is vanaf 26 oktober dagelijks geopend en bereikbaar tussen 9.00 en 22.30 uur. De openingstijden zijn flexibel in samenhang met de geboekte lessen.Wil je een ski- of snowboardles of -training volgen? Deze kun je nu al telefonisch en online boeken.

Snowsports Zwolle vind je aan de Ceintuurbaan 34, tussen de snelweg en het PEC-stadion. De locatie is goed bereikbaar, vanaf de A28 ben je er zo!

Foto | indebuurt
Foto | indebuurt
Foto | indebuurt
Foto | indebuurt

Meer over Snowsports Zwolle ontdekken?

Snowsports Zwolle sport en bewegen

Ceintuurbaan 48, Zwolle

Bekijk meer:sport en bewegen
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.