Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sneak peek bij de gloednieuwe Wijnbar OAK in Zwolle: ‘We hebben er zin in!’

Door Hilke Vos 1 augustus 2019

Een gloednieuw interieur en een totaal ander concept. In het pand van het voormalige café The Livingroom opent vandaag de trendy Wijnbar OAK Zwolle, met op de menukaart wijn in alle geuren, kleuren en smaken én streetfoodgerechten. “Zoiets misten we nog in Zwolle”, aldus eigenaren Pieter en Hinrich.

In mei werden de handtekeningen gezet, na de stille verkoop van The Livingroom. Was het eerst een podium voor muzikale talenten en gevestigde artiesten, tref je nu een informele wijnbar voor jong en oud, gerestyled door styliste Marieke Rusticus.

“We hebben overal gezellige hoekjes gecreëerd met hoge en lage zitjes”, zegt Laura, die samen met eigenaren Pieter en Hinrich het gezicht is van OAK. “Lekker warm en huiselijk. Iemand zei laatst: ‘Het voelt alsof jullie hier al tien jaar zitten, zo vertrouwd’. Het is een plek waar je samenkomt met vrienden of familie, in een relaxte setting, met lekkere muziek maar allemaal zonder al teveel poespas.”

oakk (1)
Foto | indebuurt Zwolle

Verzot op wijn

De keuze voor OAK was makkelijk, meent Pieter. “We zijn verzot op wijn en vinden daarom dat Zwolle een goede wijnbar kan gebruiken. Je hebt genoeg plekken in de stad waar je speciaalbier kunt drinken, maar een bar met speciale wijnen is er niet echt. Waar echt wordt gevraagd wat je lekker vindt.” Op de kaart vind je honderd verschillende wijnen met een eenvoudige uitleg erbij. “Later krijgen we nog een zogenaamde metrokaart aan de muur, met daarop alle smaken. Kunnen mensen makkelijk kiezen wat ze willen proeven. Of je bestelt je favoriet straks in onze Wineshop.”

Niet een onwijze wijn-fan? “Geen probleem”, zegt Hinrich. “Je kunt ook kiezen uit twintig soorten speciaalbier, of neem een Nespresso-koffie of kop thee. Je hoeft echt geen wijnkenner te zijn om hier te komen.”

Plank met eten

Om te grote trek te stillen worden er planken met streetfoodgerechten geserveerd, zoals bitterballen met eend erin, oesters, kaasjes en hammen. “Je hoeft hier niet te reserveren, tenzij je met meer dan acht mensen komt. Dit is geen standaard restaurantconcept, gewoon een toegankelijke plek waar je kunt borrelen met een lekkere hap. Maar wel genoeg voor een volle buik hoor”, lacht Laura.

Wijnproeverijen

Verder is er nog een bovenverdieping die kan worden afgehuurd voor besloten feesten of een vergadering. “Maar het wordt ook een soort proeflokaal, inclusief proeftafels en loungesetjes”, legt Pieter uit. “In de toekomst willen we hier wijnproeverijen houden.”

Opening Wijnbar OAK

Inmiddels staat alles klaar voor de opening. “We starten rustig, openen nu nog niet officieel hoor”, zegt Laura. “We willen goed beslagen ten ijs komen. Er moet bijvoorbeeld ook nog een bord aan de gevel komen met onze naam erop. Maar verder is iedereen vanaf nu welkom!”


Meer over Wijnbar OAK ontdekken?

Wijnbar OAK wijnbars

Gesloten14:00 - 22:00

Gasthuisplein 23, Zwolle

Bekijk meer:wijnbars

Lees ook: 

Deze toffe lunchzaak opent vandaag de deuren in hartje Zwolle

Ken je het ietwat verborgen restaurant De Mandarijn aan de Mandjesstraat nog? Vorig jaar sloot dit Z...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.