Rowan en Nick openen hip hostel in Zwolse binnenstad: ‘Vooral het restaurant wordt uniek’
Dat Zwolle een nieuw hostel aan de Luttekestraat krijgt, wisten we al even. Afgelopen week maakten initiatiefnemers Nick Dokman en…
Bij de voormalige IJsselcentrale in Harculo komt een gloednieuw pop-uprestaurant. Initiatiefnemers Seb Dokman en Glenn Mosterd zijn druk bezig met het bouwen van horecazaak Bennies uit de Basis, die over een week klaar moet zijn. Op het menu staan vooral pitabroodjes, gemaakt met een zelfgemaakte houtgestookte steenoven.
Het concept Bennies uit de Basis bevindt zich bij de IJsselcentrale in Harculo. Het is het kloppend hart van de IJsselbiënnale, een internationale kunstroute die van half juni tot en met half oktober langs de IJssel in Overijssel en Gelderland plaatsvindt.
“Straks zijn wij Bennies in de Basis, maar nu eerst nog even uit de Basis”, zegt Seb. Daarmee doelt hij op De Basis, een nieuw te openen hostel in hartje Zwolle. Naast slapen kun je er straks ook eten. Om proef te draaien voor het nieuwe hostelrestaurant, mogen Seb en Glenn een tijdelijk pop-uprestaurant runnen bij de IJsselcentrale. Ze zijn er maar wat blij mee. “Het is een supermooie locatie”, zegt Seb.
Het pop-uprestaurant bestaat uit een romneyloods, een soort hut dat op een liggende halve cilinder lijkt. “Er komt ook een gedeelte dat overdekt wordt”, legt Seb uit. Verder wordt de ruimte aangekleed met planten. “Het wordt vanalles wat bij elkaar. Dat is ook ons concept, want het moet duurzaam zijn. Dat vinden wij mooi en belangrijk.”
Tekst gaat verder onder de Instagrampost.
Ook op het grasveld rondom het terrein is straks vanalles te beleven. Seb noemt het een “picknick-vibe”. “Zo is er een grote vuurschaal, waar we ’s avonds een kampvuurtje kunnen maken. En op termijn willen we singer-songwriters boeken.” Omdat de ondernemer zelf actief is in de muziekindustrie, wil hij zijn netwerk gebruiken om artiesten uit te nodigen.
En dan het menu, wat kun je verwachten? Veel gerechten worden bereid met een zelfgebouwde houtgestookte steenoven. “We verkopen voornamelijk vega”, vertelt Seb. “We werken met zelfgemaakte pitabroodjes en die bakken we dan af in de steenoven. Verder hebben we huisgemaakte sauzen en we willen nog één vleesgerecht aan het menu toevoegen.”
Sebs compagnon Glenn is meubelmaker en zal op de locatie veel meubels zelf in elkaar zetten. Daarnaast worden er ook stoelen en tafels gehuurd van Stichting Kringloop Zwolle, die je mee kunt nemen naar huis. “Als je komt eten, kun je je tafeltje diezelfde dag meenemen. Het meeste is te koop.”
Over precies een week, op vrijdag 18 juni, openen Seb en Glenn de deuren van Bennies uit de Basis. Het pop-uprestaurant is open tot en met 18 september.
In onze gids
Populaire rubrieken