Nieuw restaurant De Pizzabakkers in Zwolle en wij mochten binnenkijken

Door Hilke Vos 12 februari 2019

Gek op steenovenpizza’s en ander Italiaans lekkers? Goed nieuws, want aan de Sassenstraat 9 in hartje Zwolle zit sinds kort de landelijke keten De Pizzabakkers. Je kunt er al eten, maar de officiële – feestelijke – opening vindt plaats op zaterdag 16 februari.

Huh, hoe zit dat nou? Op die plek aan de Sassenstraat zat toch al een pizzeria? Klopt, de ‘oude’ Da Portare Via is gefuseerd met de landelijke keten De Pizzabakkers. In Utrecht ging vorig jaar de eerste vestiging over op de nieuwe naam, inmiddels is Zwolle aan de beurt. “Da Portare VIA en De Pizzabakkers hebben besloten om samen verder te gaan, omdat we geloven dat we samen sterker staan. Door de waarden die we delen, zoals houtovenpizza’s van hoge kwaliteit met aandacht voor het Italiaanse ambacht, past dat heel goed”, laat eigenaar/chefkok Menno weten.

Het concept is dus ongeveer hetzelfde gebleven, maar wat is wel veranderd? “De naam natuurlijk, evenals de huisstijl”, zegt gastheer Peter. “Verder zijn de pizza’s nóg lekkerder, er is meer zitplek én hebben we de akoestiek verbeterd.” Peter lacht. “Mensen die voorheen vaak bij Da Portare Via kwamen, weten wat ik bedoel.”

Foto | Facebook De Pizzabakkers

Wat staat er zoal op de kaart?

Nou, bij De Pizzabakkers kom je voor houtovenpizza’s naar eigen Romeins recept, huisgemaakte limoncello, scroppino en andere Italiaanse lekkernijen. Je kunt er snel een pizza eten voordat je bijvoorbeeld naar de film of een concert gaat, maar ook uitgebreid tafelen met antipasti, pizza en prosecco. Benieuwd? Gauw een keertje langswippen; de pizza’s zijn delizioso!


Meer over De Pizzabakkers ontdekken?

De Pizzabakkers pizzeria's

Nu gesloten17:00 - 22:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Sassenstraat 9, Zwolle

Bekijk meer:pizzeria's

5 x dit gaat er veranderen in de binnenstad van Zwolle

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in het centrum van Zwolle! Maak je borst maar nat, want er komen...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.