Nieuw in Zwolle: Kringloopwinkel voor het goede doel

Door Hilke Vos 23 mei 2018

Gek op rondsnuffelen tussen koopjes? Goed nieuws, want op de Marslanden in Zwolle is onlangs kringloopwinkel Déjà Vu geopend. En hoe tof: met jouw aankoop steun je de christelijke goededoelenstichting Red een Kind

De kringloopwinkel aan de George Stephensonstraat 9 stond al best een tijdje op de planning. “Drie jaar geleden ontstonden de ideeën om een winkel te openen, vooral ook om de naamsbekendheid van onze stichting te vergroten”, vertelt Annemarie Mesu, bestuurslid van Déjà Vu. “Inmiddels hebben we in april ons eerste pand geopend en hopelijk volgen er later meer filialen in Nederland. Maar eerst even de balans opmaken in Zwolle, voordat we verder uitrollen.”

Hoopvolle toekomst

Déjà Vu wordt volledig gerund door vrijwilligers. “Hierdoor kunnen de inkomsten gebruikt worden om kinderen die in armoede leven een hoopvolle toekomst te geven”, zegt Annemarie. “In de winkel kun je kennismaken met het werk van Red een Kind. Zo zie je meteen waar het geld van jouw aankoop naartoe gaat.” Het aantal vrijwilligers mag overigens nog wel iets omhoog: “We hebben een geweldige club, maar niet genoeg om de winkel vaker te openen. Je kunt nu alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag bij ons terecht, maar we streven naar zes dagen open.”

Tekst gaat verder onder de foto

img_6050
De koffiehoek. Foto | indebuurt Zwolle

Wat kun je allemaal vinden bij de nieuwe kringloopwinkel? “Heel veel eigenlijk, van kleinmeubelen en speelgoed tot kleding en woonaccessoires. Geen witgoed, want daar heb je specialistische kennis voor nodig. Ook is er een koffiecorner waar je gezellig een bakkie kunt drinken.” Goed om te weten: je mag naast koopjes scoren ook zelf spullen inbrengen.

Kom gauw langs

Keertje kijken? De winkel is iedere donderdag tot en met zaterdag geopend en de koffie staat te pruttelen, dus wip gerust gezellig langs. Vrijwilliger worden? Kan ook, stuur dan een mail naar [email protected]

Déjà Vu kringloopwinkels

vandaag gesloten

George Stephensonstraat 9, Zwolle

Bekijk meer:kringloopwinkels
kringloop-038

Portemonnee in de aanslag: nieuwe kringloopwinkel in Stadshagen

Gek op neuzen tussen tweedehandsspullen? Komt dat even goed uit, want over een paar weken op...
Hilke Vos - Geplaatst op 10 april 2018
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.