Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Zwolle: een plek waar zzp’ers en startende ondernemers blij van worden

Aangeboden door Starterscentrum Regio Zwolle 16 november 2018

Loop je al een tijdje met het idee om een onderneming te starten, maar weet je niet waar te beginnen? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Dán moet je bij het toffe nieuwe concept van Starterscentrum Regio Zwolle zijn.

Het Startersprogramma van Starterscentrum Regio Zwolle helpt zzp’ers en startende ondernemers een eigen onderneming te starten en deze tot een succes te maken, maar ook ondernemers die recent zijn gestart en tegen zaken aanlopen. En nee, niet alleen online! “We merkten dat er bij veel startende ondernemers behoefte is aan persoonlijk contact en ondersteuning bij het starten van een bedrijf”, laat oprichter John de Vlieger aan ons weten.

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiding staat bij Starterscentrum Regio Zwolle dan ook centraal. “Startende ondernemers zijn tegenwoordig heel erg op zichzelf aangewezen. En de digitale hulp die er is, is vaak erg onoverzichtelijk en onduidelijk. Waar moet je beginnen? Daarnaast is het erg fijn om ervaringen van andere (startende) ondernemers te horen, zodat je van hun keuzes kunt leren en inspiratie op kunt doen. Zo bouw je meteen een eigen netwerk op.”

[Tekst gaat verder onder foto]

Starterscentrum Regio Zwolle
Starterscentrum Regio Zwolle vind je in het pand van Brainz aan het Lübeckplein. | Foto: indebuurt Zwolle

Laagdrempelig

“Het allerbelangrijkst is dat er geen drempel moet zijn om voor jezelf te beginnen”, vertelt John. “Zestig procent van alle startende ondernemers begint vanuit huis en doet dit naast zijn/haar baan. Dat doe ik ook, en daarom weet ik hoe belangrijk het is dat ondernemen vooral leuk moet zijn. Het is al spannend genoeg om deze sprong te wagen. Het leuke van Starterscentrum Regio Zwolle is, is dat je geen concreet idee hoeft te hebben. We leren je de basisbeginselen van het ondernemen, ongeacht welk bedrijf je start. Maar ook wanneer je je ondernemersplan al klaar hebt of gestart bent, kun je bij ons terecht als je tegen dingen aanloopt.”

Groot netwerk

Maar John doet dit niet alleen, hij heeft een heel netwerk om zich heen verzameld dat hij dolgraag deelt. “We werken samen met verschillende partners en allerlei ervaren adviseurs/coaches en ondernemers – die uit verschillende beroepsgroepen komen – én die graag hun ervaring delen, omdat ze ook zien dat hier behoefte naar is en het gewoon ontzettend leuk is om te doen.”

Het allerbelangrijkst is dat er geen drempel moet zijn om voor jezelf te beginnen

Startersprogramma

Maar wat houdt het Startersprogramma nou precies in? Wat kun je allemaal verwachten? Het Startersprogramma bestaat uit zes klassikale workshops, twee individuele adviesgesprekken om te sparren over je bedrijf of ondernemersvaardigheden en een gesprek met een ervaren ondernemer die je het hemd van het lijf kunt vragen.

De klassikale workshops hebben ieder een eigen thema, ook hierbij is persoonlijke benadering belangrijk. “We zorgen dat de klassen niet te groot worden, zodat iedereen zijn persoonlijke leervragen kan neerleggen en ook zo goed mogelijk hiermee wordt geholpen.” Thema’s van de workshops:

  1. Startersoriëntatie. Tijdens deze workshop word je meegenomen in de belangrijkste zaken rondom het starten van een bedrijf.
  2. Boekhouding. Bij het starten van een bedrijf hoort ook een degelijke administratie. Maar wat wordt er nou eigenlijk van je verwacht en waar moet je rekening mee houden? Tijdens deze workshop hoor je precies – aan de hand van voorbeelden – wat de eisen zijn waar je administratie aan moet voldoen.
  3. Businessplan schrijven. Je hebt een goed idee, maar dan moet je dit idee nog concreet maken met een businessplan. Want met een goed ondernemingsplan kun je jouw idee goed in kaart brengen en zien of het wel haalbaar is. Maar hoe schrijf je een goed businessplan en moet je er eigenlijk wel een schrijven? Zijn er geen andere manieren? Deze workshop helpt je op weg met een goede structuur en inhoud van jouw businessplan.
  4. Belasting. Tijdens deze workshop werken ze samen met de belastingdienst en krijg je antwoord op al je vragen over belastingen. Je leert wat je moet doen om goed te starten met de Belastingdienst. Je krijgt informatie over de btw en de inkomstenbelasting, maar ook over de belangrijkste belastingregelingen die voor jou gelden.
  5. Online marketing. In deze workshop laten ze zien hoe je sociale media optimaal kunt inzetten voor jouw bedrijf, want als ondernemer kun je niet meer achterblijven op social media. Ook onderwerpen als content marketing, nieuwsbrief, bloggen, SEO en vloggen komen aan bod.
  6. Acquisitie. Hoe vind je nou jouw ideale klanten? Want je kunt een heel mooi product of dienst hebben, maar klanten komen niet uit zichzelf. Je moet dus aan acquisitie doen, en dit vind je misschien helemaal niet leuk om te doen. Tijdens deze workshop krijg je tips om op een prettige manier aan acquisitie te doen. Op een manier die bij jouw past.

Kost het?

Starterscentrum Regio Zwolle geeft je veel handige handvatten, adviezen en een netwerk om uit te putten. Maar wat mag dit allemaal wel niet kosten, denk je nu. Nou, dat valt reuze mee. “Als startende ondernemer of zzp’er weten we dat je niet oneindig veel geld hebt om mee te beginnen. Ook hier willen we het laagdrempelig houden. Daarom hebben we de kosten zo laag mogelijk proberen te houden en kost het hele pakket € 295,- excl. btw.”

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig geworden? Ga dan zeker even langs op 11 december van 19.30 tot 21.00 uur bij Brainz aan het Lübeckplein 68. Dan hebben ze namelijk een inloopavond om kennis te maken en kun je al je vragen over het startersprogramma stellen. Daarnaast is Starterscentrum Regio Zwolle op 21 en 22 november aanwezig op TrendsExpo in de IJsselhallen Zwolle.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Starterscentrum Regio Zwolle. Meer over Starterscentrum Regio Zwolle ontdekken?

Starterscentrum Regio Zwolle dienstverlening

Lübeckplein 68, Zwolle

Bekijk meer:dienstverlening
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.