Hornbach Zwolle is bijna open en zo ziet het eruit

Door Hilke Vos 12 maart 2018

Maandenlang is er keihard gewerkt aan de nieuwe Hornbach aan de Katwolderweg in Zwolle. Woensdag 14 maart openen de deuren, maar wij mochten vandaag alvast binnengluren bij de projectbouwmarkt. Kijk je met ons mee?

Tom Lebrechthausen, persvoorlichter van Hornbach, leidt ons rond door het enorme pand, dat een oppervlakte heeft van ruim 15.000 vierkante meter (slik!). We missen eigenlijk nog een lopende band door het gangpad, want de afstand van de ene naar de andere kant is best pittig.

Wat zien we allemaal?

Nou, teveel om op te noemen eigenlijk. Je kunt naar een zogenoemde lijstenmakerij om je eigen kunstwerk op maat te laat maken, er is iemand aanwezig die je deurmat op maat snijdt of je wipt even langs bij de ‘Jamin van de schroeven’, een soort snoepwinkel met duizenden schroeven in alle soorten en maten.

dsc_0091
Schroeven in alle soorten en maten. Foto | indebuurt Zwolle

Verder zien we o.a. keukens, badkamers, tegels, planten, vissen (in 15.000 liter water), bouwhout en elektra. Uniek is de projectshow die iedere maand wordt opgevoerd. “Maandelijks stellen we een thema centraal”, vertelt Tom. “We leggen dan alles uit over een bepaald onderwerp en demonstreren ook het één en ander, allemaal gratis en voor niets. Denk aan laminaat leggen, meubels maken of sloten op je deur plaatsen (inbraakpreventie).”

Planten ruilen

Ook fijn is de ProfiService, service op maat voor de professionele klusser. En de niet zo handige tuinier wordt vast blij van de groeigarantie, waarbij je je plant – als ‘ie binnen jaar het loodje legt – in mag ruilen voor een nieuw exemplaar. “Geldt uiteraard niet voor de viooltjes”, lacht Tom.

dsc_0134
Foto | indebuurt Zwolle

Zoveel artikelen, leidt dat niet tot keuzestress? “Nee hoor, want bij ieder gangpad staat een deskundige. Iemand die verstand heeft van sanitair bij de toiletten, een timmerman bij het bouwhout en een schilder bij de verfafdeling.”

Grand opening

Een kijkje nemen? Check alvast onderstaande foto’s, of ga op 14 maart om 07.00 uur naar de spectaculaire opening van de grootste bouwmarkt van Overijssel. Yippie-Jaja-Yippie-Yippie-Yeah!

Schroeven in alle soorten en maten. Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.