Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is zover: museum over Herman Brood opent vrijdag de deuren

Door Hilke Vos 11 april 2017

Herman Brood is weer thuis in zijn geboortestad Zwolle. Huh? Ja, in de Herman Brood Experience tegenover De Fundatie, waar een inkijkje in het leven van de in 2001 overleden zanger en schilder wordt gegeven.

Het museum opent vrijdag 14 april de deuren. Nou ja, museum… Initiatiefnemer Ivo de Lange staat er echter op dat het geen ‘museum’ wordt genoemd, maar ‘experience’. Zijn plan is om de boel zo’n tien jaar te runnen.

Wat is er te zien in de Herman Brood Experience?

Tientallen schilderijen, zeefdrukken en tekeningen van de kunstenaar. En er is ook een klein beetje aandacht voor de muziek van Brood. Daarnaast kunnen bezoekers kijken naar foto’s en persoonlijke spullen zoals beschilderde gitaren, kledingstukken, schildersmateriaal en zelfs spuitnaalden. De weduwe van Brood, Xandra, is bij het project betrokken.

Gratis toegang

Goed nieuws: bezoekers hoeven geen entree te betalen voor de Experience. Je kunt wel schilderijen, zeefdrukken en tekeningen kopen.

 


Meer over Herman Brood Experience ontdekken?

Herman Brood Experience musea

Gesloten11:00 - 17:00

Blijmarkt 21, Zwolle

Bekijk meer:musea
[mc4wp_form id=”688″]
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.