Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit Zwolse bedrijf gaat verder in een nieuw jasje

Aangeboden door Hanzestrohm 18 juni 2020

Vandaag maakt de Zwolse Hemmink Groep bekend verder te gaan onder de naam Hanzestrohm. De nieuwe groepsnaam valt samen met de recente verhuizing naar een nieuw kantoorpand. ”We willen door een nieuwe groepsnaam die naar de Hanze verwijst onze binding met de regio Zwolle onderstrepen. Tegelijkertijd willen we met de introductie van deze overkoepelende merknaam laten we zien dat de groep breder is dan Hemmink alleen”, aldus Martin Hemmink. 

Het huidige Hanzestrohm werd op 18 juni 1951 opgericht onder de naam G.J. Hemmink Elektro Agenturen te Zwolle. Het Zwolse familiebedrijf groeide in het afgelopen decennium uit tot een groep ondernemingen met vestigingen door heel Nederland. Inmiddels zijn er 140 medewerkers verbonden aan Hanzestrohm-locaties in Zwolle, Alphen aan den Rijn, Oud-Beijerland, Vorden en Kontich (België)

Nieuwe naam

Martin Hemmink licht de naam toe: ”Hanzestrohm versterkt de onderlinge samenhang tussen de bedrijven. De naam verwijst naar onze handelsgeest en onze binding met de regio Zwolle. De Hanze was in de Middeleeuwen namelijk een internationaal commercieel verbond van Noord-Europese handelaren en steden waarvan de stad Zwolle ook onderdeel uitmaakte. Het tweede deel van de naam – strohm –  staat voor verbinding, beweging en groei. Ohm is tevens een knipoog naar de elektrotechniek: de natuurkundige Wet van Ohm legt een relatie tussen spanning, weerstand en stroomsterkte.”

Verhuizing

Begin juni hebben zowel de medewerkers van Hemmink als de groepsdirectie van Hanzestrohm, marketing en de medewerkers van het shared service center (inkoop, ICT, HR, F&A) zich gevestigd aan de Popovstraat. Het naastgelegen logistiek centrum verhuisde begin dit jaar al naar de nieuwe locatie.

”Binnen de organisatie dagen we elkaar uit om onszelf en de business te blijven ontwikkelen en te investeren in mensen, onderscheidend vermogen, groei en innovatie. Dit doen we nu en in de toekomst als ‘powerhouse of brands’ dat oplossingen biedt die naadloos aansluiten op de behoeften van onze klanten.”

Beste Werkgever van Nederland

Hanzestrohm bestaat uit de bedrijven Hemmink, KWx en Kairos. De groep levert elektrotechnische oplossingen in de bouw, industrie en infrastructuur. De groep draagt met trots het keurmerk ‘Beste Werkgever van Nederland 2019-2020’, hét keurmerk van Effectory en Intermediair. Hanzestrohm is ook meerdere keren uitgeroepen tot één van de best geleide midden-en grootbedrijven van Nederland.

Hanzestrohm heeft een eigen centrum voor kennis en opleiding. ”We zetten in op investering in- en business support voor jonge bedrijven.”De kernwaarden: duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en ontwikkeling staan hierbij centraal. Waarde toevoegen op economisch, sociaal, ecologisch en maatschappelijk gebied: dat is onze ambitie. Dit doen wij samen met onze medewerkers waar wij ontzettend trots op zijn!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Hanzestrohm. Meer over Hanzestrohm ontdekken?

Hanzestrohm dienstverlening

Gesloten08:15 - 17:00

Popovstraat 1, Zwolle

Bekijk meer:dienstverlening
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.