Dit weten we allemaal over de nieuwe KFC in Zwolle

Door Hilke Vos 10 juli 2019

Fastfoodliefhebbers kunnen een gat in de lucht springen. Nog een week geduld en dan opent Kentucky Fried Chicken (KFC) de deuren op het foodcourt in Zwolle. Dit weten we allemaal over het nieuwe kiprestaurant.

Wat is KFC?

De Kentucky Fried Chicken, afgekort KFC, is een fastfoodketen die zich specialiseert in het verkopen en bereiden van kip. In 1972 opende de eerste KFC in Nederland, Rotterdam om precies te zijn. Inmiddels heeft het kiprestaurant 64 restaurants in Nederland waar ongeveer 2.200 mensen werken.

mast
Foto | indebuurt Zwolle

Werken bij KFC

Op zoek bent naar een leuke bijbaan of interessante carrière? Er worden momenteel genoeg banen aangeboden bij KFC in Zwolle, zoals kok, keukenmedewerker en shiftleader. Klik hier voor meer informatie.

Opening Kentucky Fried Chicken

Het Zwolse foodcourt is inmiddels opgeleverd en één voor één openen de deuren van de gloednieuwe fastfoodketens: Burger King, Febo Drive, La Place én dus KFC. La Place lijkt al open te zijn, Burger King is dinsdag 16 juli aan de beurt, KFC opent op 18 juli om 10.30 uur en FEBO Drive volgt een week later op 24 juli. Nu wordt de laatste hand gelegd aan de interieurs; de reclamedoeken zijn vorige week al in de metershoge mast gehangen.

foodcourt2
Impressie | Reggestede Invest

Verkeer

Ontwikkelaar Jan Westerik kan zich voorstellen dat het vlak na de openingen van de restaurants erg druk gaat worden. ”Iedereen zal wel nieuwsgierig zijn”, zegt Jan, zo liet De Stentor eerder weten. Wegens de verwachte verkeerstoename wordt de Oude Meppelerweg aangepast. Onder meer de inrit tot het terrein en de fietsoversteekplaats worden verlegd, maar ook komt er een uitvoegstrook voor verkeer dat vanaf de Ceintuurbaan links wil afslaan naar het foodcourt.

Zodra de KFC opent op 18 juli gaan wij uiteraard langs voor een sneak peek, dus stay tuned!

zomerkermis-in-zwolle

Zomervakantie Zwolle 2019: wat is er allemaal te doen?

Komende weken geen retourtje (of enkeltje) Frankrijk, Italië of Spanje in de planning? Helemaal niet...
burgerkingzwolle

Sneak peek: binnenkijken bij de nieuwe Burger King in Zwolle

Smikkelen en smullen: vanaf dinsdag 16 juli kun je eindelijk een Whopper krijgen in Zwolle. Wij kond...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.