Deze toffe winkel heeft pas de deuren geopend op een historisch plekje in hartje Zwolle

Aangeboden door Roscom Promotie 6 december 2018

Oeh, wat leuk! In het Joodse monumentale pand aan de Sassenstraat 45 – je weet wel, met die mooie houten voorgevel – zit eindelijk wat nieuws, namelijk (woon)cadeauwinkel JoJo & Millows. De winkel in hartje Zwolle is inmiddels al geopend, én je kunt er heerlijk rondneuzen tussen leuke kleine cadeautjes en teakhouten meubels

Bij JoJo & Millows vind je o.a. mooie kleine fairtrade cadeautjes, zoals handgemaakte houtenblokjes met leuke teksten van het Zwolse Zoedt, verrassingspakketjes voor verschillende momenten, sieraden, vrolijke zadenzakjes om een boodschap te zaaien, prachtige wenskaarten, grappige boekjes en woonaccessoires als rietenmanden en kussens. Maar je vindt er ook teakhouten meubelen uit Indonesië zoals krukjes, kasten van echte Kano’s, spiegels, eettafels, stoelen en nog veel meer.

[Tekst gaat verder onder foto]
JoJo & Millows Zwolle

JoJo & Millow aan de Sassenstraat | Foto: Matthijs Pouw

Zwols familiebedrijf

Maar wat JoJo & Millows helemaal bijzonder maakt is dat het een écht Zwols familiebedrijf is. “Al vijftien jaar werk ik samen met mijn familie, het ondernemen is er echt met de paplepel ingegoten”, vertelt Mariël Potjes. “Zo had mijn vader Willem Potjes jarenlang een winkel aan de Assendorperstraat. Hij zei ook altijd tegen mij: ‘Begin maar nooit een winkel’. Ik heb niet helemaal geluisterd”, lacht Mariël. “Maar begrijpen doe ik hem wel, ondanks dat hij niet meer in ons midden is, blijven zijn woorden altijd belangrijk. Je bent met een winkel altijd in de weer, maar bloed kruipt ook waar het niet gaan kan. Als je een droom kunt waarmaken, als daar je passie ligt, zijn dat volgens mij de ingrediënten van geluk.”

“Hij zei ook altijd tegen mij: ‘Begin maar nooit een winkel'”

Mariël begon ruim tien jaar geleden – samen met haar vader en twee broers Bas en Hans Potjes – een promotiebedrijf, dat nu landelijk bekend is als Roscom Promotie. “Mijn vader en oudste broer begonnen als telecomwinkel in Wageningen en later ook in Zwolle, waar ik als 18 jarige aansloot. We zijn in vijftien jaar tijd enorm gegroeid van de telecomwinkels naar een bedrijf gespecialiseerd in persoonlijk klantcontact met ruim honderd medewerkers. Ik draag daarin vooral bij aan het creëren van een optimaal werkklimaat voor alle medewerkers. Erg leuk, maar toch wilde ik ook iets meer met mijn webshop Millows. Een webshop met cadeautjes voor iedere gelegenheid. Ik noteerde altijd de producten en merken van cadeautjes die ik kocht en kreeg, voordat ik begon aan de webshop. Soms met hele ideeën erbij, gevraagde sokken voor een verjaardag werd een heel sokkenpakket, alleen geld geven was geen optie. Voordat Millows ontstond was er al een website, Gelukswolkje; een lief, klein cadeautje om iemand geluk te wensen in een bepaalde situatie, of zomaar.. leuk voor aan je sleutelbos! Bedacht door het schoonzusje van mijn broer, wie overigens nu ook bij Jojo & Millows in de winkel staat. Geweldig vond ik het idee, een kleinigheidje door de brievenbus. Dit hebben we verder ontwikkelt en uitgebreid waaruit de webshop Millows drie jaar geleden is ontstaan.”

jojo-millows sassenstraat (1)
JoJo & Millow aan de Sassenstraat | Foto: Matthijs Pouw

Millows vs. JoJo

“Het is eigenlijk heel snel gegaan”, vertelt Mariël met een glimlach. “Mijn broer Hans is al een tijd geleden gestart met JoJo Living, o.a. een webwinkel met teakhouten meubels en accessoires die hij zelf vanuit Indonesië importeert met een Nederlandse agent op locatie. Hij zocht al langer een plek om zijn artikelen te showen en zei in oktober: ‘Mariël, zullen we anders een winkel beginnen?’, waarop ik moest lachen en dacht dat hij het niet al te serieus bedoelde. We hebben als familie immers ieder jaar wel ambitieuze plannen, wat uiteraard niet allemaal uitgevoerd kan worden. Nu twee maanden verder hebben we JoJo & Millows in dit prachtige pand in Zwolle met allemaal mooie fairtrade artikelen.”

Hieronder een sneak peek van de nieuwe winkel:

 

JoJo & Millow aan de Sassenstraat | Foto: Matthijs Pouw
JoJo & Millow aan de Sassenstraat | Foto: Matthijs Pouw
JoJo & Millow aan de Sassenstraat | Foto: Matthijs Pouw
JoJo & Millow aan de Sassenstraat | Foto: Matthijs Pouw

Meer over JoJo & Millows ontdekken?

JoJo & Millows cadeauwinkels

Nu open10:00 - 17:30

Sassenstraat 45, Zwolle

Bekijk meer:cadeauwinkels
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.