Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bas en Roos openen gloednieuwe kapsalon in hartje Zwolle: ‘Eerste 10 dagen zitten al vol’

Door Robin Van Rossum 30 november 2020

Een droom die uitkomt, zegt Roos Stoker (27). Samen met Bas van Bremen (30) durft ze het aan om in coronatijd morgen een nieuwe kapperszaak in Zwolle te openen. Onder de naam Baron & Barones komt er een kapper slash barbier, middenin in hartje Zwolle op het Bethlehemkerkplein.

Zwolle heeft er een nieuwe kapperszaak bij. Middenin hartje Zwolle, op een steenworp afstand van de terrassen op de Nieuwe Markt, opent op dinsdag 1 december Baron & Barones. Waar voorheen verschillende bedrijfjes zaten, zoals een uitzendbureau, opent een kapperszaak van twee jonge eigenaren die beide al jaren in het kappersvak zitten.

‘F*ck it, we gaan het gewoon doen’

Begin dit jaar besloten de vrienden het roer om te gooien en een zaak voor zichzelf te beginnen. “Toen kwam corona en toen hebben we het even uitgesteld”, zegt Bas. “Op een gegeven moment ging het weer kriebelen. We moeten het gewoon doen, het knippen gaat toch wel door, dachten we. En toen kwam dit pandje voorbij. En toen dachten we: f*ck it, we gaan het gewoon doen.” Roos: “En op zo’n mooie locatie.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Baron en Barones
Bas en Roos op de loungebank van hun eigen kapperszaak. Foto: indebuurt Zwolle.

Het pand aan het Bethlehemkerkplein is volgens hen niet te groot en te duur en perfect om op anderhalve meter afstand te knippen. Een droom gaat nu in vervulling, vertelt Roos. “We vinden het heel tof om mooie dingen te maken. Als werk, maar ook als hobby. We zijn al een tijd vrienden en we hadden zoiets van: als we het gaan doen, is het wel tof om het sámen te doen.”

Ongedwongen vibe

En van het één kwam het ander: de afgelopen weken is er flink geklust om Baron & Barones morgen open te laten gaan. Zelfs vandaag wordt er nog flink geklust, maar morgen is-ie dan echt af. De kapperszaak doet volgens de eigenaren aan als een huiselijke omgeving. Je kan er alles op kappersgebied laten doen, van baarden knippen tot aan je haar laten kleuren.

Volgens de eigenaren is de kapperszaak voor iedereen. “Ik denk dat alles samenkomt. Hier zit alles door elkaar. We vinden dat iedereen welkom moet zijn”, legt Bas uit. Hij vergelijkt zijn nieuwe zaak met een stamkroeg. “Mensen zag je bij m’n vorige werk weer terugkomen, zo’n ongedwongen vibe hangt er hier ook. Dat je én een goed kapsel krijgt én het supergezellig is. Dat is wat we uit willen stralen. Het maakt niet uit of je piloot, vuilnisman of advocaat bent.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

De lougebank. Foto: indebuurt Zwolle
Een van de kappersstoelen. Foto: indebuurt Zwolle.
En zo ziet het uitzicht vanaf de tweede verdieping eruit. Daar wordt nog flink geklust. Foto: indebuurt Zwolle.
De voorgevel van Baron & Barones. Foto: indebuurt Zwolle.

Coronatijd

Ondanks dat Baron & Barones middenin in coronatijd opent, hebben de eigenaren er een goed gevoel over. “De coronacrisis liet ons realiseren dat we weten wat er kan gebeuren en hoe we ons daarop kunnen instellen. En dat je ook meer geld achterhoudt, dan dat je misschien in een gezonde tijd zou doen”, zegt Bas.

Boven verwachting

Tot nu toe doet de kapperszaak goede zaken; volgens Bas lopen de boekingen binnen. “Van begin tot eind december zijn er al mensen ingeboekt. En de eerste tien dagen zitten we zelfs al vol. Dat gaat eigenlijk boven verwachting.”

Meer weten over de nieuwe kapperszaak? Neem dan even een kijken op de site.

Lees ook:

hudsons bay zwolle dicht

Pand Hudson’s Bay tegen de vlakte, dit gaat er komen

Het vroegere pand van V&D en Hudson’s Bay in Zwolle gaat waarschijnlijk tegen de vlakte. Een partij ...

Zorgen om kerstdrukte bij Zwolse ondernemers: ‘Bestel op tijd en shop gespreid’

Sta jij ook jaarlijks vlak voor Kerst in de rij om rollades, wijn en kerststollen te kopen? Dat moet...

Wow! De vraagprijs van deze Zwolse woning is met €156.000 gestegen

Al eerder deelden wij onze nieuwe, favoriete Instagramaccount: Funda Makeovers. Ook nu kwam er weer ...
Wietze de Jager

Gluren bij de buren: het Zwolse huis van radio-dj Wietze staat te koop!

Wietze de Jager, nu dj bij Radio 538 en voorheen bij QMusic, heeft zijn huis in Zwolle te koop staan...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.