Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof! Deze koffie-to-go hotspot is nieuw in Zwolle

Door Danielle Verbeek 12 september 2019

(H)eerlijke koffie en een gloednieuw interieur. Maandag 9 september opende koffiezaak de Heilige Boon de deuren in Zwolle. De hippe spot is te vinden op het bedrijventerrein Hanzeland. Je kunt hier terecht voor een snelle ‘meeneemkoffie’ en een broodje, maar even rustig zitten en een praatje maken met de vriendelijke barista is ook mogelijk. 

Bij de Heilige Boon schenken ze kwaliteitskoffie zonder al te veel poespas. ”Het is een plek waar je komt voor de hoge kwaliteit en de pure koffiesmaak”, zegt barista Daniël, het gezicht van de Heilige Boon. “Dat misten we nog echt aan deze kant van het station, een goeie tent met koffie-to-go.”

Koffie met donut

En blijkbaar hebben meer mensen daar behoefte aan. ”Ik heb al een aantal keer klanten gehad die zeiden: ‘de koffie uit de automaat bij ons op de afdeling is echt bocht, blij dat jullie hier nu zitten’. Daarom zijn we ook juist hier gevestigd, in de buurt van bedrijven en natuurlijk de Hogeschool Windesheim. Zo kunnen we bijvoorbeeld de agenten van het nabijgelegen politiebureau voorzien van een goeie bak koffie en natuurlijk een donut!”

interieur de heilige boon (1)
Foto: indebuurt Zwolle

Gastvrijheid

De Heilige Boon is er natuurlijk niet alleen voor politieagenten, iedereen is welkom. ”We zijn vooral heel gastvrij, en we willen zoveel mogelijk mensen verwelkomen. Binnenkort zijn er lekkere taartjes beschikbaar voor de vegans en kunnen mensen met een allergie bij ons terecht voor bijvoorbeeld een cappuccino op basis van sojamelk.”

Duurzaam

Niets weggooien en lief zijn voor het milieu, dat is wat de Heilige Boon belangrijk vindt. ”Van de bekers tot de broodzakjes. Wij hebben het liefst dat alles biologisch afbreekbaar is. Plastic bekers is voor ons echt een no-go. Verder willen wij zo min mogelijk eten weggooien. Daarom hebben wij elke dag voordat ’s avonds de deuren dichtgaan een toffe actie: een vers belegd broodje scoren voor de helft van het geld. Leuk voor mensen die geen zin hebben om te koken of gewoon lekkere trek hebben. Weggooien is zonde!”


Meer over De Heilige Boon ontdekken?

De Heilige Boon koffiebars

Vandaag gesloten

Koggelaan 1B, Zwolle

Bekijk meer:koffiebars
oak

17 x zaken die deze zomer openden of juist sloten in Zwolle

Het was dan wel zomervakantie, maar er is genoeg gebeurd op het gebied van winkels en horeca in Zwol...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.