Casa Bellissima opent zaterdag de deuren, hier alvast een sneak peek

Door Hilke Vos 22 januari 2019

Lunchen op z’n Italiaans? Kan vanaf zaterdag 26 januari, want het centrum van Zwolle wordt dan verrijkt met lunch- en antipastibar Casa Bellissima, met op de menukaart de lekkerste hammen, kaasjes én wijnen. 

Een vrij uniek concept in Zwolle, meent de twintigjarige eigenaresse Amber, die momenteel in het laatste jaar zit van de hotelschool. “Ik zag een geweldige antipastibar tijdens mijn vakantie in Italië. Zo’n soortgelijk concept wilde ik in Zwolle ook wel uitrollen. Puur omdat ik altijd al iets voor mijzelf wilde beginnen én omdat je dit nog niet hebt hier. Shared dining is helemaal in trek, dus ik ben hopelijk on trend.”

Houten plank met lekkers

In de nieuwe antipastibar kun je terecht voor een broodjeslunch of – uiteraard – antipasti. “Houdt in dat je een houten plank kiest – formaat S, M of L – die je door ons samen kunt laten stellen”, legt Amber uit. “Je mag kiezen uit allerlei lekkere worstjes en kaasjes die in een vitrine liggen, met uiteraard een bijpassend wijntje of speciaalbiertje.” Italiaans koffie staat uiteraard ook op het keuzemenu, geserveerd vanuit de Mirage Spirit koffiemachine, een echte handgemaakte espressomachine van Hollands fabricaat. “Mijn grote trots, net als de gloednieuwe snijmachine.”

Qua interieur heeft Amber een vintage look gecreëerd, met veel bruin hout, inclusief warme kleuren en hoge en lage tafels voor een speels effect. Zelfs de verlichting is speciaal afgestemd op het interieur, met dank aan de moeder en stiefvader van de Zwolse onderneemster. “Zoveel lieve mensen hebben meegeholpen. Wij – mijn collega Sam en ik – zijn heel enthousiast en willen dat gevoel graag overbrengen!”

Hoewatwaar?

Casa Bellissima vind je aan de Diezerstraat, in het oude pand van Eigentijds Zwolle, dat onlangs zeer onverwacht de deuren sloot. De opening vindt zaterdag 26 januari plaats, dus nog even pazienza!

2593_katwolderplein_fotomontage_04

Dit staat er in Zwolle in 2019 op de planning

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in Zwolle! Flinke verbouwingen, nieuwe evenementen, maak je bors...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.