Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bierdrinkers, opgelet! We krijgen er een nieuw proeflokaal bij in Zwolle

Door Hilke Vos 1 juni 2020

Zoek je nog een fijne plek om met een biertje je vrijdagmiddag in te luiden? Goed nieuws, want we krijgen een proeflokaal in Zwolle, van de Deventer brouwerij DAVO Bieren. In juli openen de deuren.

Al sinds 2012 brouwen Jos Schmitz, Arnoud Pijpker en Marijn Kroon speciaalbier onder de naam DAVO Bieren. In eerste instantie voornamelijk om zichzelf van bier te voorzien, maar positieve reacties sporen het drietal aan om in 2016 een proeflokaal te openen, in Deventer.

Het bier wordt getapt in het eigen proeflokaal en bij een tal aan horecagelegenheden. Daarnaast worden bieren als Surf Ale, Road Trip en Weizenbock ook op fles en blik afgevuld en verkocht bij supermarkten en slijterijen. In 2018 openen de drie ook nog een bar in Arnhem.

Huiskamersfeer

Maar ook een derde hotspot prijkte al een tijdje op het lijstje van de mannen. “We hadden al een oogje op Zwolle”, vertelt Jos. “Het levendige en vrije karakter van deze stad past gewoon bij DAVO.” Toen het voormalige Bapas-pand vrijkwam, waren de heren direct enthousiast. “Het pand huisvest een huiskamersfeer die volledig in lijn ligt met wat we zochten. En daarnaast zitten we midden in het centrum.”

Crowdfunding

Jos, Arnoud en Marijn kunnen het pand in onze stad openen dankzij crowdfunding. “Zo ging dat ook in Deventer en Arnhem”, legt Jos uit. “Ons doel in Zwolle werd na anderhalve dag al bereikt. Logischerwijs hadden we zelf al een goed gevoel bij deze zet en doordat we zo enthousiast worden gesteund, stappen we hier met het volste vertrouwen in.”

Na een korte verbouwing opent het proeflokaal in juli de deuren aan het Grote Kerkplein 9. Uiteraard wippen wij t.z.t. langs voor een sneak peek, dus stay tuned!

Zwolse Myrthe opent koffiezaak en giftshop in één: ‘Alles is hier roze, zelfs de drankjes’

Een gloednieuwe hotspot aan de Broerenstraat in hartje Zwolle, met een kenmerkend roze interieur. My...
marine

Een hippe mengelmoes van stijlen: Marine opent nieuw restaurant Méli Mélo in Zwolle

Is je zaak helemaal spik en span, kun je niet open vanwege de coronacrisis. Marine Rousset kan niet ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.