Nice! Wehkamp gaat uitbreiden in Zwolle

Door Hilke Vos 12 januari 2018

Gaat lekker in Zwolle: wehkamp opent nog dit jaar een tweede distributiecentrum. Waarzo? Naast het huidige geautomatiseerde dc op bedrijventerrein Hessenpoort, zo lezen we op Retailnews.

Wat gaat er precies gebeuren? Nou, er wordt 25.000 vierkante meter toegevoegd aan het bestaande pand, dat net twee jaar in gebruik is. Betekent dus dat de online webshop straks de beschikking heeft over ruim zestig duizend vierkante meter in onze Hanzestad.

Snelle groei

Het nieuwe pand is nodig vanwege een ‘versnelde groei’, staat op Retailnews. De orders groeien en er komen nieuwe klanten bij, aldus de retailer. Het nieuwe pand is naar verwachting eind 2018 gereed.

wehkamp
Het volledige geautomatiseerde distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle Hessenpoort. Foto | ANP

Duurzaam

Het nieuwe pand wordt net als de buur helemaal duurzaam. Denk aan duurzame bouwmaterialen, 100% ledverlichting, laadpalen voor elektrische auto’s en een warmte- en koudeopslag. Verder ga je maar liefst zeventien duizend zonnepanelen zien schitteren naast en op de panden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is voor wehkamp erg belangrijk, zo laat het warenhuis weten. “De ambities reiken verder dan alleen werken aan een duurzaam online warenhuis. Zo kregen we bijvoorbeeld in 2012 als eerste online retailer de ‘Lean & Green Award’, zetten we in ons online warenhuis een ‘Fair Fashion Platform’ op, kunnen kopers van matrassen hun gebruikte matras retour sturen voor recycling en is er voor medewerkers een ‘Green Lease’ beleid. Dat doen we aan de hand van een MVO-beleid waaraan een grootschalige update is doorgevoerd.” Lekker bezig, wehkamp!

Wehkamp warenhuizen

Nu gesloten09:00 - 18:00

Meeuwenlaan 2, Zwolle

Bekijk meer:warenhuizen

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.