Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Muziek aan het Plein 2020: dit is de status

Door Maaike van der Ploeg 9 juli 2020

Normaal staan we elke tweede zondag van de maand te swingen op het Assendorperplein. Muziek aan het Plein is een terugkerend evenement dat elke zomer georganiseerd wordt, maar of dat dit jaar ook zo is, is de vraag. De organisatie beraadt zich nu of muzikale middagen in de open lucht door kunnen gaan en zo ja, in wat voor vorm.

Sinds 1 juli is het verbod op meld- en vergunningsplichtige evenementen opgeheven. Het is aan de Gemeente Zwolle om te bepalen of organisatoren hun evenement op anderhalve meter kunnen inrichten, en of er nog aan andere specifieke voorwaarden moet worden voldaan. Ook geldt er voor verschillende evenementen nog steeds een maximaal aantal mensen en is hard meezingen in groepsverband bijvoorbeeld niet toegestaan. Hierdoor is het voor de organisatie best even puzzelen…

Wel of geen Muziek aan het Plein?

Kunnen we deze zomer weer genieten van een biertje en een bandje bij de muziektent op het Assendorperplein? Of de Muziek aan het Plein-zondagen doorgaan kan de organisatie ons nog niet zeggen.”We zijn momenteel bezig met plannen en aanpassingen die nodig zijn om Muziek aan het Plein veilig te kunnen laten plaatsvinden”, laat Bertil Lodewijk ons weten. ”We hopen natuurlijk wel dat de middagen in augustus en september door kunnen gaan, maar kunnen daar nu nog geen duidelijkheid over geven.” Fingers crossed!

Meer over

Doen Nieuws

adv.