Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Michelin deelt sterren uit, dit is de uitslag in Zwolle

Door Hilke Vos 17 december 2018

Hoppa, de Michelinsterren voor 2019 zijn vandaag uitgereikt. De gids deelde aan twaalf (!) restaurants nieuwe sterren uit. De status in Zwolle: Jonnie Boer mag wéér drie sterren achter de naam van De Librije schrijven. Yes!

Tijdens het jaarlijkse culinaire feest in het DeLaMar Theater in Amsterdam werd de gids voor 2019 – en daarmee de nieuwe sterren – gepresenteerd. Restaurant Sabero in Roermond en Pure C in Cadzand-Bad waren de grote winnaars. Pure C ging van één naar twee sterren en het dit jaar geopende Sabero kreeg er gelijk twee.

Nieuwe ster

De restaurants die in de beroemde rode gids voor het eerst een ster krijgen zijn: Oonivoo in Uden, Restaurant 212 in Amsterdam, Monarh in Tilburg, Flicka in Kerkdriel, Bougainville in Amsterdam, De Loohoeve in Schoonloo, Rijnzicht in Doornenburg, O&O in Sint Willebrord, Olivijn in Haarlem, The Millèn in Rotterdam, Voltaire in Leersum en Derozario in Helmond (bron: De Stentor).

Drie sterren

Drie restaurants behouden hun drie sterren: de Librije in Zwolle, de Leest in het Gelderse Vaassen en Inter Scaldes in Kruiningen. Verder heeft geen ander restaurant in onze Hanzestad een ster ontvangen, maar toevallig kennen wij van indebuurt zát plekken waar je – ondanks geen ster – heus wel heerlijk kunt eten!

Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2019.


Meer over Librije ontdekken?

Librije restaurants en horeca

GeopendHele dag

Spinhuisplein 1, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca
librije foto zwolle

Jonnie Boer uit Zwolle één van de beste chefkoks ter wereld

Wij wisten het natuurlijk al, maar nog even een bevestiging vanuit de hele wereld: Jonnie Boer van h...
Jonnie en Thérèse Boer

Culinair genot: Jonnie en Thérèse Boer openen nieuw restaurant in Zwolle

Jonnie en Thérèse Boer, de eigenaars van driesterrenzaak de Librije in Zwolle, breiden uit. De twee ...

adv.